Inde i husetPå huset

5 gode råd til en billigere tilbygning

Når du skal have opført en tilbygning, er det vigtigt, at du tænker fleksibilitet ind i byggeprojektet. Samtidig skal du overveje placeringen nøje, så du ikke risikerer, at tilbygningen svækker husets øvrige kvaliteter. Se her, hvordan du får en billigere tilbygning.

Ønsker du blot at få mere plads i dit hjem, er det i mange tilfælde en god idé at bygge en tilbygning frem for at finde et nyt sted at bo. Det gælder dog udelukkende, hvis du rent faktisk er glad for at bo der, hvor du bor – og hvis du får succes med at opføre en tilbygning, der ikke svækker andre kvaliteter i huset.

#1: Placér tilbygningen korrekt

Det er vanskeligt at opføre en tilbygning, uden det har en indflydelse på de øvrige rum i huset. Der skal være en indgang til tilbygningen, og det kan komme til at gå ud over funktionaliteten i det rum, hvor tilbygningen placeres.

Du kan også risikere, at den nye tilbygning kaster skygge på terrassen, så du er nødt til at bygge en ny terrasse på et andet sted i haven, som havde en anden funktionalitet. Faktum er, at du bør undgå at gå på kompromis, når du bygger en tilbygning – det må endelig ikke være på bekostning af de øvrige kvaliteter i dit hus.

#2: Overvej dit behov

Størrelsen på din tilbygning er afgørende for, hvad prisen for den bliver. Det er derfor en god idé at du hyrer en arkitekt, der kan hjælpe dig med udelukkende at bygge det, du i grunden har brug for. Som tommelfingerregel skal du regne med at give omkring 20.000 kroner pr. kvadratmeter, du bygger. Hvis du fjerner 10 kvadratmeter for din tilbygning, har du altså sparet 200.000 kr.

Samtidig skal du huske på at tænke langsigtet. Hvis du ved, at der i fremtiden bliver behov for et ekstra værelse, kan du lige så godt få det med nu, så du ikke ender med at skulle starte et nyt byggeprojekt op på et senere tidspunkt.

#3: Hav styr på dokumentationen fra start

Det er en god idé at hyre professionelle, som kan hjælpe dig godt fra start. Kontakt en arkitekt, der kan hjælpe dig med at skabe det rigtige udseende til din nye tilbygning, så du er sikker på, at det kommer til at blive, som du gerne vil have det.

Samtidig bør du få udarbejdet statiske beregninger af byggeriet, så du er sikker på, at konstruktionen er bærende – og så du kan få godkendt din byggetilladelse i første omgang. Det vil spare dig for meget besvær, hvis du er grundig i de første faser af byggeprojektet.

#4: Vælg et nemt og alternativt fundament

De fleste vælger den klassiske løsning, når de skal have bygget et fundament til huset. Det er dog ikke altid den bedste løsning, da langt mindre og nemmere fundamenter sagtens kan gøre det. Normalt vil der skulle tunge maskiner og grej til at grave og støbe fundamentet, men langt mindre kan sagtens gøre det.

Vælg i stedet skruefundamenter og træ, så du undgår, at haven bliver ødelagt. Ofte koster det mange penge at genoprette havens orden. Samtidig kan tømreren selv bære materialerne ind og ud af haven, hvis der anvendes træ.