Lav din egen honning i haven

Bliv din egen biavler i haven. Og oplev sundheden og det økonomiske aspekt i, at lave sin egen honning i haven.

Hvad er honning

Honning er et ægte naturprodukt der laves af mere end 6.000.000.000 honningbier i Danmark. Ja alle disse bier suger forskellige typer af nektar, fra de forskellige blomster som er derude.  Og selve honningen man får produceret, smager faktisk af alle disse forskellige typer blomster, som f.eks. Lynghonning, rapshonning, akaciehonning, lavendelhonning osv.

Lav din egen honning i haven

Det at lave sin egen honning, er faktisk ikke så avanceret. Og ja det er muligt at lave, ude i sin egen have.

Det du skal være opmærksom på er, når du har anskaffet dig en bistade. Så der hvor din bistade skal stå i haven. Der skal man vælge, et roligt og et lyst område. Og gerne tæt ved en høj hæk. Da dette er med til, at når bierne skal ud og lede efter nektar. Så er de tvunget til at søge op i luften, for at komme over hækken. Og bierne har også brug for vand. Så gerne et område, hvor der er lidt rent vand i nærheden.

Hvis man mener det alvorligt, med at få sin egen biavl i haven. Så vil jeg råde dig til, at finde et begynder kursus for biavl. Så man får man også en god grundviden på plads. Og sikre sig selv og andre, da bier kan være farlige, hvis man ikke gør tingene på den rigtige måde, og i sært hvis man er allergisk over for bistik.

Du skal vide, at selv om bierne kun flyver omkring om sommeren, så skal de stadig passes og ses til hele året. Og om vinteren skal de fodres med en dej af sukkerglasur. Og i sådan en vinterperiode, kan sådan en bi familie spise 15 kilo sukker. Men så er de også i tip top form, når man når hen til sommeren.

Er honning sundt

I forhold til om honning er sundt eller usundt. Så findes der forskellige holdninger/ meninger omkring dette. Men hvis man som jeg, tror på det er sundt da bier er en del af naturen, og de henter nektar fra blomsterne ude på markerne. For derefter at flyve hjem til deres bistade hvor honningsprocessen går i gang. Så kan man høste glæde, af alverdens sundhed bier kan give, som er kort beskrevet herunder.

Ja honning hjælper f.eks. mod:

  • Sårbehandling
  • Halsbetændelse
  • Depressioner
  • Bistik
  • Indenholder vitaminer
  • Osv.

Ja honning er godt for mange ting. Så spørger du mig, så er der ingen tvivl om at honning er sundt. Og det vil helt sikkert være en god ting, at få en bistade nede bag i ens have!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *