I husetSoveværelset

Vandsenge – Fordele og ulemper

Der var engang, hvor vandsenge var det hotte. Den tid hed 1980'erne og her sov rigtig mange danskere rent faktisk i denne ret specielle sengetype.

Sådan er det ikke rigtig længere. Nej, tiderne har skiftet.

Det er som om, at vandsengen har mistet noget af nyhedsværdien – Og nu er danskerne så vendt tilbage til deres mere almindelige elevationssenge, kontinentalsenge og boxmadrasser.

… Men det er egentlig lidt ærgerligt. For vandsengen har en masse fordele, som mange kunne have gavn af.

I denne artikel vil vi derfor forsøge at gøre dig lidt klogere på det hele. Her gennemgår vi nemlig vandsengenes positive og negative sider.

Til info: Vi gør opmærksom på, at der ikke vil være anbefalinger til specifikke vandsenge i denne guide. Det kan du heldigvis finde flere andre steder – Eksempelvis hos Sengeguruen.dk, der her har skrevet en stor guide om valg af vandseng.

Vandsengens fordele

Først til det sjove. I dette afsnit bliver du nemlig klogere på, hvilke fordele vandsengene har.

Det drejer sig – kort fortalt – om massage, temperatur, ryggen og hvad vi har valgt at kalde WOW-effekten.

  1. Massage i sengen
    Flere vandsenge kan købes med massagesystemer, som integreres under madrassen. Dette kan give en følelse af velvære i sengen, som du ikke finder andre steder.
  2. Perfekt temperatur
    Du kan tilpasse vandsengens temperatur efter årstiden og dine personlige behov.
    Den rette temperatur er altafgørende, når vi snakker søvn. Derfor kan vandsengen være en hjælp for mange, der har tendens til enten at have det for koldt eller for varmt om natten.
  3. Kan være godt for ryggen
    Nogle melder om, at vandsengen har været god for deres ryg. Dette varierer dog for person til person, og vi kan derfor kun anbefale, at du prøver vandsengen gennem en periode, inden du træffer din afgørelse. Husk at rådføre dig med din læge efter behov.
  4. WOW-effekt
    Sidst men ikke mindst er der jo noget fedt i at være én af de få med en vandseng. Dine gæster vil helt sikkert have lyst til at prøve den… Og så kan vi da ikke afvise, at du kan have held med at bruge vandsengen i en scorereplik i byen i ny og næ.

Vandsengens ulemper

I forrige afsnit blev du klogere på vandsengens fordele. Desværre har den dog også nogle ulemper.

Her drejer det sig primært om sengens pris og behovet for løbende vedligehold.

  1. Høj pris
    Vandsengen er en relativt dyr løsning. Således er det svært at finde en vandseng til under 10.000 kr. på det danske marked.
  2. Bruger strøm
    Ikke bare anskaffelsesprisen er høj på vandsenge. De bruger også strøm. Det betyder, at sengene giver dig en løbende omkostning, som du ikke ville have med eksempelvis en kontinentalseng
  3. Kræver vedligehold
    Sidst men ikke mindst så kræver vandsengene lidt vedligehold.

De fleste af os er nok bange for, at sengen pludselig punkterer. Det kan da også ske, men det er heldigvis ikke så normalt… Og er uheldet ude, kan du typisk relativt nemt lappe sengen igen.

Ydermere kræver vandsengene et plejemiddel, der holder vandet i dem rent og frit for bakterier.

Det var alt for vores guide til vandsengens fordele og ulemper. Vi håber, at artiklen har gjort dig lidt klogere på, om en vandseng kunne være noget for dig!