Haven

Husk fliserne i haven – få hjælp til at rense dem

Det er vigtigt, at du ikke glemmer dine fliser, når du trisser rundt i haven og ordner havearbejdet. Fliserne skulle gerne bevare deres pæne overflade og bidrage til husets stil. Der kan derfor være mange irriterende konsekvenser ved, at du ikke får renset dine fliser regelmæssigt. Det kan betyde, at der vokser mos, græs eller andet ukrudt op, der kan skade flisens overflade.

Nedenfor kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på ved belægning, og hvor du kan søge hjælp.

Hvad skal du være opmærksom på?

Ligeså snart du opdager, at der vokser alger eller andet op fra dine fliser, bør du allerede nu reagere og tænke på, hvordan du kan reducere mængden. Det er vigtigt, at du ikke venter for lang tid med at komme problemet til undsætning. Vokser algerne først, kan det nemlig betyde, at du ikke ser dig fri for problemet lige foreløbig. Tværtimod vil det betyde, at det bliver et større arbejde at få renset alle fliser.

Bevar flisens pæne overflade

Din terrasse, indkørsel eller anden form for fliseareal skulle gerne bevare en pæn overfladestruktur. Desto grønnere dine fliser bliver, desto grimmere bliver de, og jo sværere er det at få dem pæne igen. Derfor er det vigtigt, at du med det samme sikre, at belægningen kan fjernes hurtigst muligt.

Der er hjælp at hente

Der er altid hjælp at hente, hvis du ikke selv har tid eller overskud til at give dig i kast med en fliserensning. Generelt ligger der selvsagt et stort arbejde i at vedligeholde både huset og havens vigtigste opgaver. Det kræver tid og kræfter og kan nemt blive et uoverskueligt projekt, hvis du i forvejen har svært ved at finde tid. Hjælp udefra er derfor altid en oplagt løsning til dig, der ønsker at få det gjort ordenligt og ikke selv har tiden til det.

Ring allerede i morgen

Oplever du allerede, at fliserne snart er mere grønne end grå, er det nu, du skal handle. Der er god hjælp at hente til fliserens. Du behøver ikke selv gøre andet end at overveje en pris, du vil give for en rensning. Derefter skal du undersøge, hvor meget rensning det kræver alt efter mængden af enten alger, mos, græs eller flisepest. Prisen vil afhænge af type behandling og størrelse på flisearealet. Selvom prisen kan synes høj, betaler det sig i sidste ende at få professionel hjælp.

Hvordan sikrer du pæne fliser i fremtiden?

Når fliserensningen først er foretaget, er du sikret, at alger og andet belægning har svært ved at vokse fremadrettet. Det vil spare dig for meget tid i fremtiden, og du behøver ikke længere at bekymre dig om flisens overflade. I stedet kan du bruge kræfter på andre projekter i enten huset eller haven, der ligeledes trænger til en kærlig hånd.