HavenI huset

Indret dig med planter

Planter er gode for dig. De renser luften og producerer ilt. Ilt er – som du nok ved – livsnødvendigt for os mennesker. Oven i det er planter smukke at kigge på, og de giver os ro. Derfor elsker vi planter.

Og derfor bør du indrette dig med så mange planter som muligt. Indret dig i hjemmet, i haven, med plantekummer og med altankasser. Du kan finde masser af plantekummer, altankasser og andet udstyr på zinkbakken.dk og få det leveret, hvor du skal bruge det.

Du behøver ikke at have specielt grønne fingre for at have nogle potteplanter i hjemmet. Der er planter, som ikke kræver ret meget. Hvis du kan huske at vande en gang hver uge, så vil du kunne holde mange forskellige potteplanter. Og de vil give dig ilt, ro og noget smukt at kigge på.

Indret dig ude

Du kan også indrette dig med planter på dine udendørsarealer. Har du en have, er det et oplagt sted at plante nogle af dine yndlingsplanter. I en have har du plads til at vælge mange forskellige planter. Du kan også have mange af dem, du bedst kan lide.

Indretter du din have med dine yndlingsblomster, så skaber du en win-win-situation for dig selv. At arbejde med jord og planter virker terapeutisk og beroligende. At se på planterne bagefter er dejligt, og du kan hver dag kigge ud i din have og nyde dit arbejdes frugter.

Plantekummer

Hvis du ikke har en ret stor have, eller du slet ikke har fri jord, men kun en terrasse, så er det ingen hindring. Med plantekummer kan du plante smukke blomster, hvor du vil. De kan også give lidt variation i haven.

Der findes mange forskellige slags plantekummer. De er i alle størrelser, former og materialer. Du kan altså godt finde nogle, der passer ind i dine udendørsarealer.

Med plantekummer kan du sætte blomster i indkørslen, på terrassen, ved døren og hvor du end har lyst. Du kan sprede haven og dens farver ud over hele din grund.

Altankasser

Har du hverken have, terrasse eller indkørsel, så har du måske en altan. Med altankasser på altanen kan du stadig omgive dig med planter. Du kan få følelsen af at være haveejer, og du kan få alle fordelene ved at arbejde med jord og planter.

Med altankasser har du haven lige uden for vinduet. Du kan på regnfulde dage stå i tørvejr og fryde dig over, at dine farverige blomster i altankasserne bliver vandet.

Når haven er lige uden for vinduet, er det også oplagt at udnytte den i køkkenet. Plant krydderurter og andet spiseligt i dine altankasser, og så kan din madlavning også nyde godt af planterne. Du kan lave en lækker, krydret ret og sidde på altanen og spise den, imens du kigger på det grønne, der omgiver dig.

zinkbakke til blomster