I husetStuen

Indretningstips: Derfor skal du overveje en biopejs

Biopejsen er relativt ny på det danske marked, og der er derfor stadig mange, der ikke helt ved hvad det er. En biopejs er ligesom en pejs, der bare ikke bruger brænde, men bioethanol.

Derfor producerer den ikke røg, og kræver ikke en skorsten, som en almindelig pejs. Det giver en masse nye muligheder i forhold til design, indretning og funktion.

Alle de gode ting ved en pejs

For de fleste mennesker er idéen om en pejs rigtigt tiltrækkende: det er utroligt hyggeligt med levende ild i rummet, ligesom det er en rar måde at varme rummet op på, og det er en dejlig ting at samles om. Alle omstændighederne gør dog, at de fleste undlader at få en pejs. Du kan undgå de fleste af disse omstændigheder med en biopejs, og stadig få alle de gode ting ved en pejs.

For det første er det meget besværligt at få installeret en pejs, hvis dit hus ikke i forvejen har en skorsten. Bor du i lejlighed er det stort set umuligt, og har du eget hus er det stadig meget besværligt. Der skal laves hul i væggen eller loftet, og det bliver dyrt med håndværkere. Dette slipper du for med en biopejs, der ikke laver røg, og derfor ikke kræver en skorsten.

Bioethanol brænder rent, og det betyder meget mindre besvær med vedligeholdelse. Samtidig fylder det meget mindre at opbevare end gammeldags brænde. Der er altså mange af de besværlige ting ved en pejs, som du ikke skal tænke på med en biopejs.

Skab et dynamisk rum

Det vil altså sige, at du slipper for ulemperne, men beholder fordelene med en biopejs. Endnu en fordel, du får, er den store frihed i forhold til design og placering af pejsen. Der er slet ikke de samme restriktioner i forhold til skorsten, og det bliver meget nemmere at kontrollere ilden med en biopejs.

Derfor findes der alle mulige forskellige modeller af biopejs, som har nogle meget dynamiske designs, både i moderne og retro stilretninger. På biopejs-shop.dk kan du kigge lidt rundt iblandt de mange forskellige muligheder. Lad dig inspirere, og se, om der ikke er noget, der tiltaler dig.

Der findes nemlig som sagt mange flere forskellige indretningsmæssige mulighed med en biopejs, end med en almindelig pejs. Eksempelvis kan man have en biopejs til at hænge ned fra loftet, eller på et påhæng på væggen. Pejsen bliver altså mere ligesom en lampe på den måde.

Der er dog også stadig større pejse, som kan være omdrejningspunktet for en hel stue. Men også med disse pejse er der en stor forskel fra en gammeldags pejs, da den nu kan stå uafhængigt i midten af rummet, uden et stor rør til at forbinde den med en skorsten.