Haven

Tag dit studiearbejde med i haven

Studietiden er en krævende periode for de fleste mennesker. Lange tekster og afleveringer er ofte svære at komme igennem. Derfor er det en god idé at gøre studiearbejdet så let og sjovt for dig selv som muligt. Det kan du blandt andet gøre ved at tage arbejdet med dig i haven.

Frisk luft giver ny energi

Hvis du har siddet begravet i bøgerne hele dagen, vil frisk luft sandsynligvis gøre dig godt. I mange tilfælde kan det dog være svært at slippe bøgerne, hvis du ikke har nået dagens mål. Ved at tage studiearbejdet med i haven kan du holde arbejdet kørende samtidig med, at du får frisk luft.

Er du gået i stå med din opgave, kan det desuden være en rigtig god idé at skifte lokation. Ved at flytte dine ting ud i haven, vil du sikkert få nye idéer. Dermed kan en tur i haven blandt andet være et godt værktøj mod en skriveblokade.

Lad andre hjælpe dig med det tunge arbejde

Når du skal løse opgaver og udarbejde faglige tekster, er det klart, at du skal gøre arbejdet selv. Dog kan det godt betale sig at få andre folk til at hjælpe med tungere manuelle opgaver. Dette kan for eksempel være transskribering.

Ved transskribering omformes en lydfil til skrift. Det vil sige, at du kan optage lyden fra en forelæsning eller et interview. Herefter kan du sende det videre til en transkribent, som nedskriver lydfilen. Ved at outsource din transskribering, kan du spare utrolig mange timer.

Tænk smart – hvilket arbejde kan udføres udendørs

Når du flytter en del af studierne ud i haven, er det naturligvis ikke meningen, at du skal sinkes gevaldigt i dit arbejde. Derfor er det en god idé at overveje hvilken type af arbejde, der kan udføres udendørs. For eksempel er det ofte besværligt at slæbe mange tunge bøger ud i haven.

En bærbar computer kan i visse tilfælde være god til ”havearbejde”. Den er nemlig let at rykke på. Dog kan det være svært at se noget på skærmen, hvis solen står højt på himlen. Hvis du har fået hjælp til at transskribere, er det oplagt at udskrive denne tekst og medbringe den i haven. Således kan du effektivt finde de oplysninger, som du har brug for, og samtidig få noget frisk luft.

Husk at holde pauser

Vil du studere effektivt i mange timer, er det vigtigt, at du holder pauser. Ved at holde pauser, vil du nemlig træffe mere velovervejede beslutninger. Derfor kan det godt betale sig at give hjernen en chance for at slappe af i og ny og næ.

Sidder du ude i haven, kan du passende gå en lille runde hver halve time. Pauserne behøver nemlig ikke at være lange for at have en stor effekt. Ved at holde små pauser samt holde en længere pause, når der er gået halvanden time, giver du din hjerne de optimale arbejdsbetingelser.