Lidt af hvert

Træn dig i form til havearbejdet

Oplever du lidt for ofte, at du kun kommer halvvejs med trillebøren, inden du må tage en pause og sætte dig ned på havebænken? Eller er det blevet lidt mere slidsomt at flytte rundt med fliser og havemøbler?

Hvis du vil give din krop lidt bedre forudsætninger for at komme i form til de kommende måneders intense havearbejde, er der god hjælp at hente ved bl.a. hjemmetræning. Du kan sagtens komme i form ved at træne derhjemme – men det kræver givetvis lidt træningsudstyr såsom en crosstrainer.

Klik her, hvis du vil have et overblik over de crosstrainere, der er bedst i test.

Hvorfor vælge en crosstrainer frem for andre træningsmaskiner?

Crosstraineren er generelt kendt for at være en af de mest skånsomme træningsmaskiner – den er f.eks. ikke lige så hård for knæene som løbebåndet. Den er dog stadig uhyre effektiv, idet den hjælper med at træne hele kroppen, og ikke kun bestemte zoner. Du kan således nemt både træne arme og ben samtidigt. Det er kort og godt et ideelt supplement til havearbejdet, hvor du måske ikke i samme grad får gang i alle muskelgrupper – og du får eventuelt heller ikke pulsen op i samme omfang som på en crosstrainer.

Hvad skal man kigge efter i en crosstrainer?

Eftersom nogen af de bedre crosstrainere koster et par tusinde kroner, er det også værd at overveje, hvilke maskiner der er de bedste på dagens marked. Der kan f.eks. være stor forskel på, hvor mange programmer de enkelte maskiner har. Det kan være en rigtig god idé at investere i de maskiner med adskillige programmer, så du løbende kan variere dit træningsprogram.

Tænk også gerne over faktorer som størrelse og brugervægt. Det kan eksempelvis være optimalt at vælge en crosstrainer med en større max. brugervægt, så alle i familien kan benytte den. En anden overset detalje kan være Bluetooth-opkoblingen, som giver langt flere interaktive muligheder. Har du overvejet at koble tabletten til crosstraineren, så du ved hjælp af Google Maps kan simulere, at du ”løber” gennem de smukkeste landskaber? Eller måske har du i virkeligheden blot brug for at kunne følge med i serier eller høre musik, mens du giver den gas med træningen?

Hemmeligheden bag en effektiv træning er ofte at gøre den sjov. Det samme gælder havearbejdet – og når du først er i form, bliver det langt sjovere at komme i gang med de mange haveprojekter.