I husetLidt af hvertPå huset

3 idéer til boligforbedringer, de fleste kan lave selv

Når du er boligejer, har du stor frihed. Du kan blandt andet selv bestemme, om du vil ændre noget i din bolig. Hvis den ikke er helt perfekt endnu, kan du tage fat på en ting ad gangen og skabe dit drømmehjem. Du kan indrette alle rum – og haven – præcis som du ønsker.

Har du hænderne skruet rigtigt på, kan du nå meget af vejen uden håndværkerhjælp. Mange ting kan du nemlig lave selv.

Har du lyst til at gå i gang med noget, som du kan ordne selv, så giver vi dig her 3 idéer til boligforbedringer, som endda øger din boligs værdi:

En god energioptimering

Er din bolig af ældre dato, kan du sikkert få gavn af noget ekstra isolering. Det kan være gulve, lofter eller hulmuren, der trænger til bedre isolering. Det kan også være, at du selv kan finde ud af at skifte de gamle vinduer ud med nogle nye, mere energioptimerede vinduer.

Isolering af din bolig vil gøre, at du holder mere varme inde. Det vil betyde, at du kan skrue ned for fyret og dermed varmeregnskabet. Skifter du oven i købet oliefyret ud med en anden type opvarmningskilde, så kan du hente en stor besparelse i fremtiden. Du kan også have bedre samvittighed i forhold til miljøet.

Hvis du vælger at energioptimere din bolig, så skal du huske at se på, om du kan benytte dig af håndværkerfradraget.

Nyt køkken

En boligforbedring, som du vil mærke i det daglige, er et nyt køkken. Det er et rum, du bruger hele tiden, så du vil flere gange hver dag kunne nyde dine forbedringer. Et nyt køkken er en boligforbedring, du vil kunne mærke i det daglige.

Du kan skifte hele køkkenet ud. Nye, lækre skabe, hvidevarer og mere bordplads kan gøre din madlavning til en drøm. Har du ikke lyst til at skifte hele køkkenet ud, kan du nøjes med at udskifte de hårde hvidevarer og at male de gamle, grimme trælåger i en pæn farve. Sådan en lille forbedring vil få dit køkken til at føles som nyt.

Tag et kig på kælderen

Har du en kælder, som bare bliver brugt til opbevaring, fordi den ikke er mere værd? Så kan du arbejde på at forbedre den. Gør den brugbar til beboelse. Så kan teenageren få sig et værelse, der er lidt mere isoleret fra resten af huset. Eller I kan få et fælles hyggerum.

Det er nemt at forbedre et eller flere rum, som I ikke bruger i det daglige. I kommer ikke til at savne rummet, da I jo ikke har brugt det. Så i kælderen kan du slå dig løs med dine egne håndværksmæssige evner og tage dig al den tid, der skal til, for at det bliver rigtig godt.