HavenPå huset

Få hjælp til de statiske beregninger inden du bygger om i hus og have

Står du overfor dit næste byggeprojekt? Uanset om du skal have bygget som privat eller som professionel, så har du brug for at få lavet nogle beregninger i forbindelse med byggeprojektet.

Hvis du fx skal have renoveret noget i dit hus, eller hvis du skal bygge noget nyt op fra bunden af, så har du brug for at få lavet statiske beregninger.

Det er de færreste, som kan lave disse beregninger selv, hvis de ikke er uddannet indenfor faget. Derfor behøver du hjælp udefra. Læs mere her.

Hvad er statiske beregninger?

Helt kort formuleret i fagsprog, så er disse beregninger læren om ligevægt, når du har at gøre med et element, som er lastpåvirket. Det er noget, man udregner for elementer, som står stille og altså ikke bevæger sig – modsat dynamiske elementer.

Når man siger, at et element er lastpåvirket, så kan dette indebære mange forskellige ting. En last er helt enkelt en form for vægt. Denne vægt kunne komme fra konstruktionen selv – konstruktionen skal naturligvis kunne holde sin egen vægt. En last kunne også fx være en såkaldt nyttelast. Dette er last, som kommer, når et element benyttes fx ved, at folk går ovenpå konstruktionen.

Herudover taler man også om naturlaster som fx sne, og man taler om ulykkeslaster, som kunne være laster fra fx ild og brand.

Hvornår har jeg brug for at få lavet statiske beregninger?

Du undrer dig måske over, hvornår du har brug for at lavet statiske beregninger i forbindelse med byggeri? Som en tommelfingerregel, så er det næsten altid nødvendigt ved større byggeprojekter. Disse beregninger er med til at sikre, at konstruktionen kan holde og er i balance.

Helt konkret så er det meget essentielt med statiske beregninger ved opførelse af elementer som søjler, altaner, vægge og fundamenter. Så hvis det er noget i denne dur, som du skal have bygget eller ombygget, så er det sandsynligvis en god idé.

Få hjælp af professionelle

Hvis du efterhånden er overbevist om, at du har brug for at få lavet nogle statiske beregninger, så har du sandsynligvis brug for hjælp af professionelle. Med mindre du er uddannet fx ingeniør, vil du nok ikke kunne lave beregninger selv. Så er det jo heldigt, at der er hjælp at hente.

Du kan opsøge et firma som fx Calceku ApS. Her er du garanteret professionel hjælp til de statiske beregninger, og du får tilmed en god service. Ofte er det meget nemt at få hjælp af et sådant firma. Du skal blot præsentere dit byggeprojekt for firmaet og oplyse dem om de tekniske data. Herefter kan de gå i gang med at lave dine beregninger.