HavenPå huset

Corona Lockdown: Brug tiden fornuftigt på huset og haven

Corona har sendt mange danskere hjem, enten med lønkompensation eller for at arbejde hjemmefra. Det har fået mange til at tænke ud af boksen og bruge tiden på at få de ting i huset og haven gjort, som man normalt ikke havde tid til. Selv de mennesker der stadig skal arbejde 8 timer selvom de er hjemme, har sparet en del tid i kørsel.

Selvom det er dejligt med ekstra tid til huset og haven, har Corona affødt svære tider for virksomhederne og især de små og mellemstore virksomheder (SMV). Heldigvis er der hjælp at hente i form af støttepakker fra bl.a. EU. Læs mere om SMV og de økonomiske muligheder der er til rådighed midt i Corona-epidemien her. På en side som f.eks. smvnyt.dk, kan du desuden holde øje med små og store historier fra SMV’er rundt i Danmark.

Er du en af dem der ikke lige har fantasi til at komme i tanke om hvad du kan gøre for at forkæle dit hus eller have, kommer her lidt idéer.

Giv dine trævinduer olie

Er du ejer af et hus med trævinduer af forskellige art, kan du med fordel give dem en gang olie. Det er måske ikke lige det man går og tænker over i en travl hverdag, men gå ud og kig på dem. Har de mistet farve og glans, er det nok fordi de er ved at være tørstige. Alt det kræver er noget billigt udstyr og en smule tid og så er de flotte igen.

Du skal bruge olie i den rigtige farve og til den rigtige træsort. Spørg din lokale forhandler hvis du er i tvivl. Det kan være en god ide at fjerne alger først. Alger viser sig ved små sorte prikker rundt omkring. Algefjerner fås til omkring 100 kr. Puds dine vinduer med noget blidt sandpapir først, og kom derefter algefjerner på. Følg anvisningen på flasken, da algefjerner ikke kan komme på alle slags overflader. Dernæst smøres vinduerne ind i olie med en almindelig opvaskesvamp eller pensel.

Lad olien sive ind et par dage og sørg gerne for at have tjekket vejrudsigten for regn inden. Når olien er trængt ind i træet, kan du fjerne eventuelle klatter på ruden med en dertil indrettet skraber. Det glider nemt af.

Fjern flisepest

De fleste husejere har fliser et eller andet sted på grunden. Det er nærmest uundgåeligt at man ikke på et tidspunkt får flisepest. Flisepest er de små grå / hvide klatter der sætter sig på overfladen af fliserne. Det er som sådan til at leve med, men det ser fantastisk ud hvis man fjerner dem. Heldigvis er det heller ikke så svært.

Den bedste måde at fjerne flisepest på er ved hjælp af en højtryksrenser. Har man ikke sådan en, så er det måske tid til at anskaffe sig en, da den kan bruges til alverdens ting i huset og haven. Du kan sprøjte direkte på fliserne med det medfølgende hoved, men pas på at du ikke rammer jordet mellem fliserne. Det flyver op til alle sider og det skal helst blive siddende. Skulle der mangle en masse når du er færdig, kan du blot dække til med fyldsand igen.

Et smart alternativ er at anskaffe sig et rundt hoved til højtryksrenseren. Det koster ikke meget, og fungerer som en børste samtidig med at den fordeler strålen ud til en rund stråle. Den er super effektiv og helt sikkert pengene værd.

Så er du blevet rastløs som følge af hjemsendelse, er der forhåbentligt lidt at kaste sig over nu.