Inde i huset

Alt til dit badeværelse

Når du skal indrette et badeværelse, er der mange parametre, som skal tænkes ind. Der skal være alle de nødvendige ting, bruser, toilet og håndvaske. Der skal være opbevaring, både skjult og åben, til blandet andet plastre, neglelak, toiletpapir, parfumer og håndklæder. Der skal rettere sagt være plads til alt muligt. Der skal træffes mange valg om, hvor tingene skal stå, og hvordan det hele skal se ud.

Behov

Først og fremmest er det vigtigt at tænke på, hvad dit behov er. Skal dit badeværelse være et sparum eller blot et gæstetoilet? Hvad er behovet i et sparum? Måske er det ikke nødvendigt med et badekar – bliver det mere besværligt end fornøjeligt? Kunne en regnvandsbruser gøre det samme ved spaoplevelsen? Der er mange spørgsmål, og det er en god idé at skrive op, hvad det badeværelse, som I er i gang med at lave, skal kunne. Lav en liste over de funktioner, I ønsker, at der skal være i badeværelset.

Udtryk

Når I har lavet en liste med jeres ønsker til funktioner i badeværelset, bør I tænke på udtrykket. Skal det være et gæstetoilet med et afrikansk udtryk? Eller synes I mere, at det skal være et new nordic- designet gæstetoilet? Ligegyldig hvad I vælger, skal I sørge for at have én retning og følge den. På den måde bliver jeres badeværelse ensrettet stilmæssigt.

Nødvendighed

Udover at tænke i behov og udtryk er der é ting, som er nødvendig på et badeværelse. Den er ikke bare en nødvendighed på badeværelset, men i alle rum i huset – nemlig opbevaring. Umiddelbart hører det jo under behovskategorien, men ofte bliver behovet for opbevaring undervurderet. Opbevaring bør være på enhver liste. Her er en liste til ting, der blandt andet kan blive opbevaret på badeværelset:

  • toiletpapir
  • skønhedsprodukter såsom shampoo, balsam, make-up, parfumer osv.
  • håndklæder
  • førstehjælpskasse
  • apotekervarer
  • personlig pleje
  • undertøj
  • badevægt.

Listen kunne fortsætte. Men hvad er nødvendigt på dit badeværelse? Du har måske undertøj i dit tøjskab i soveværelset, men dine børn har måske ikke plads til det. Derfor kræves der plads til det på badeværelset.

Praktisk

Når du nu er i gang med badeværelset, så tænk praktisk. Skal der tapet op i brusenichen, eller er det smartere med fliser? Er der meget kalk i vandet? Så kan der med fordel vælges for eksempel hvide fliser og lyse fuger frem for sorte klinker. Det vigtigste er: Hvad er behovet og udtrykket i dit badeværelse, og hvad er nødvendigt og ikke mindst praktisk at have i dit badeværelse?