BørneværelsetI huset

Juniorseng! Hvad skal man vælge?

Få først styr på målene i børneværelset!

Det første du skal gøre, når der skal købes juniorseng til børneværelset er. At finde ud af, hvad er der plads til. Og med det mener jeg længden, bredden, højden og hvor i ønsker sengen skal stå.

Det hjælper ikke noget, i er ude efter en køjeseng men kun har 1 1/2 meter i højden, fordi i har skråvægge. Og det samme, hvis de juniorsenge i ønsker er 140 cm, men i kun har 130 cm, der hvor i tænker sengen skal stå.
Så sørg for at have styr på jeres mål, inden i overhovedet begynder at lede efter en juniorseng. Og når i har styr på det. Så går i videre til næste fase..

Hvad størrelse skal jeg vælge børnesengen i?

Dette spørgsmål hænger lidt sammen med, at få styr på målene i børneværelset. For det er jo her, mens man måler op, at man gør sig nogle tanker omkring, hvor lang den seng man kigger efter kan tillade sig at blive. For har man en max længe på 150 cm. Så gir det jo sig selv, at man ikke kan vælge en seng på 200 cm. Som ellers er en af de meget brugte senge størrelser. Da de mest almindelige størrelser på juniorsenge er 70×160 cm og 90×200 cm.

Hvis man sprøger mig, så vælg en juniorseng på 200 cm. Og tænk dig grundigt om i forhold til udseende. Da det har stor betydning for børnene jo ældre de bliver. I forhold til hvad de vil have, og hvad de ikke vil have. Men læs mere om dette herunder 🙂

Udseendemæssigt – Hvad ville være klogest?

Jeg vil sige, at hvis man med det samme vælger en juniorseng der er 200 cm. Så har man en juniorseng, barnet kan bruge i mange år. Det kræver dog, man vælger et noget neutralt udseende. For hvis man vælger en drengeseng med spiderman´s motiver, så giver det lidt sig selv, at når knægten bliver en stor dreng. Så har han måske ikke lyst til, at få vennerne på besøg, for så at vise sin spiderman´s seng frem.

Men på den anden side, så kan man også få rigtig mange flotte og seje senge, både til piger og drenge, der vil gøre dig til en rigtig populær forældre. Men det begrænser måske de år, som barnet vil bruge sengen. Da de vokser væk fra at synes om, disse flotte senge med f.eks Disnye motiver som Spiderman, Thomas tog, Frost prinsesserne osv.

Har du mod på at bygge din egen juniorseng?

Hvis du er typen der bare ikke kan finde lige præcis det du søger efter på nettet, når du skal finde en seng til dit barn eller børn. Så kan du også vælge at bygge din egen børneseng.
Ja der findes rigtig mange guides på internettet der fortæller, hvordan du kan gør dette. Og har du ikke modet selv, men finder en seng du gerne vil have bygget. Så er det bare at skrive linket ned på guiden. Og så ellers finde en håndværker der tør at kaste sig ud i dette projekt.

Jeg har f.eks. fundet denne guide der viser, hvordan du bygger din egen høje seng/ køjeseng til børneværelset.