I husetInde i huset

Nyt tapet – Hvad skal jeg vælge?

Når man som husejer beslutter sig for, at nu vil man have noget tapet op, i nogle af rummene i huset. Så går de fleste på internettet, og søger efter noget billig tapet online.

Men jeg vil råde dig til, først at blive bevidst om, hvad det er for en type tapet du leder efter. Og går du efter en billig tapet, eller må det godt være billige tapeter, men hvor det også skal være i rigtig god kvalitet?

Husk også at have fokus på, nogle af disse gode råd herunder, inden du vælger dit tapet til hjemmet.

Gode råd inden du går i gang med at sætte tapet op

  • Vask væggen godt ned så denne er helt ren.
  • Lav et godt forarbejde ved at sørge for væggene er jævne og glatte.
  • Husk at lade tapet banerne tørre, inden du sætter disse op.
  • Sørg for du undgår overlap, da disse skal støde op mod hinanden, og ikke ovenpå hinanden.
  • Sørg for klippe tapetbanerne, så de måler 10 cm for meget. Og så kan du bruge en hobbykniv, foroven og forneden ved slut og få en pæn kant.
  • Har tapetet mønster skal du huske at tage højde for dette.
  • Sørg for at den første bane bliver sat 100% lodret op. Så det ikke ender med du får skæve baner.
  • Til slut. Husk altid at starte fra toppen af og ned.

Hvilken tapet skal jeg vælge

Ja hvis jeg skulle ud og købe tapet i dag. Så er der ingen tvivl om, at jeg ville vælge det man kalder Non- woven tapet / Smart Paper. Til forskel fra det tapet med en bagside af papir (som er mest kendt og brugt tidligere).

Den store forskel i de to typer tapeter er, at Non- woven tapet / Smart Paper tapeten skulle være meget nemmere at sætte op. Da man bare smører tapetklisteren direkte på væggen. For derefter at montere de tørre baner tapet direkte på væggen.

Hvis man bruger Non- woven tapet / Smart Paper tapet, så er denne type beklædt med filt på bagsiden. Og det er med til at tapeten ikke krymper, eller udvider sig når man arbejder med det. Og derfor er det nemt og lige til at gå til.

Hvad koster tapet

Lige så mange forskellige typer tapet der findes. Ja lige så mange forskellige priser findes der også.

I stedet skal du kigge lidt på, hvad dine krav er til den tapet du ønsker. Og derefter beslutte dig for, om det skal være på ”den gammeldags facon”, altså tapet med en bagside af papir. Hvor banerne skal tørre inden du sætter den op osv. Som er beskrevet i de gode råd længere oppe.

Eller om du vælger den nye smarte og meget brugte tapet type i dag.  Som er Non- woven tapet / Smart Paper tapet.

Og når du har valgt, hvilken typer tapet det er du går efter. Så kan du begynde, at søge efter noget på nettet der falder i din smag. Og når det er fundet. Så kan du tage varenummeret og lave en søgning på Google for at se, om du kan finde andre shops hvor dette sælges billigere.

Du kan også vælge en hurtigere løsning som er, at køre hen i den lokale malerbutik, og finde den tapet du ønsker. Og så har du det med hjem samme dag, og kan gå i gang med det samme. Og så sparer du måske ikke så mange penge. Men du kan komme i gang med det samme, og kan få noget god rådgivning henne i butikken i forhold til, de spørgsmål du måtte have til produktet.

Held og lykke med arbejdet.