I husetPå huset

Har du styr på vinduespudsningen?

Alle husejere kender til problemet med beskidte vinduer – og ikke mindst til den dårlige samvittighed, der ligger og nager, når vinduespudsningen er blevet udskudt for længe. Og når så der endelig er luft i kalenderen til at få taget hånd om opgaven, så er vejret dårligt. Og hvem gider klare den sure tjans med at pudse vinduer, hvis så vejret ovenikøbet er dårligt? Det skulle da lige være en professionel vinduespudser…

Hvilket udstyr skal man bruge til at pudse vinduer?

Hvis dine vinduer skal pudses ordentligt har du brug for en helt særlig teknik, som kan kræve lidt øvelse at mestre. Derudover kræver det det rigtige udstyr og en god sæbeblanding, så du kan få bugt med snavset på ruderne.

Skal du pudse vinduer har du brug for en god indsæberbørste med microfiberovertræk. Derudover er der nødvendigt med en god skraber med lavet med naturgummi, så den kan hæfte fast på overfladen. Du skal selvfølgelig også bruge en spand til din sæbeblanding samt en god klud til at tørre efter med. Husk at kluden skal have været vasket, så den ikke efterlader fnug.

Den perfekte sæbeblanding til vinduespudsning består af 5 liter lunkent vand, 1 teskefuld opvaskemiddel og 1 deciliter husholdningseddike.

Hvordan pudser man vinduer?

Når blandingen er klar påføres den på ruderne med din indsæber, og så skraber du efter oppefra og ned i en glidende bevægelse fra side til side i overlappende baner på tværs af dine vinduer. Til sidst tørrer du efter med kluden, så du undgår sæberester langs karmene.

Nogle vinduer kan være svære at nå op til. Det kan derfor være nødvendigt at bruge en stige eller at investere i en forlængerstang til indsæber og skraber.

Hvornår kan man pudse vinduer?

Man kan pudse vinduer hele året rundt – uanset vejret. Det kræver blot at man er klædt rigtigt på – både hvad angår tøj og sæbeblanding. Skal du pudse vinduer i frostvejr er det for eksempel vigtigt at blande lidt husholdningssprit i sæbeblandingen, så vandet på ruden ikke fryser så hurtigt til is.

Få hjælp til at pudse vinduerne

Hvis du ikke selv gider stå for vinduespudsningen kan du få en professionel vinduespudser til det. Der findes mange dygtige vinduespudsere med årevis af erfaring. Nogle af de allerbedste er HomeBob, der blandt andet tilbyder vinduespudsning i Vallensbæk og også kan tilbyde vinduespolering i Slangerup og omegn. De giver kvalitet på det udførte arbejde og kører med smarte faste aftaler, så vinduerne kan blive pudset med fast interval året rundt – alt sammen uden binding.

Der er mange fordele ved at få andre til at stå for vinduespudsning i dit hjem. Du slipper for en masse bøvl, og du vil altid være sikret et flot resultat. Så kan du i stedet nyde synet af rene vinduer og bruge tiden på andre og sjovere ting. Spil bold med ungerne i haven, tag familien med i skoven eller nyd roen med et glas rosé på terrassen.