HavenPlanter

Georginer til haven – Køb dem billigt her

Georginer er en af havens smukkeste blomster, og findes i et utal af farver og størrelser.
De er yderst velegnede til at plukke ind i buketter. Og i haven kan de stå i både bede og i krukker.
De blomstrer omkring april/maj, og kan lægges i jorden når nattefrosten er ovre. Og så blomstre de til den første nattefrost sætter ind.

Hvordan plantes georginer

Georginer plantes i april – maj måned (nattefrosten skal være overstået).
Grav et dybt plantehul og sæt georgine knolden i, der skal være ca. 10 cm fra knoldens top til jordens overflade.
Der skal være 50-90 cm afstand mellem knoldene, afhængigt af hvor høje planterne bliver.
Sæt evt. En god opbindingspind ved hver knold, når du dækker dem til med jord. Så kan du se hvor du har plantet, og de højere sorter kan nemt blive beskadiget af vind og kraftig sommerregn, så det kan være godt at binde dem op henover sommeren.

Hvordan passes georginer?

Georginer har brug for masser af sol og vand. Og vil du have masser af blomster, er det en god ide, at gøde et par gange i løbet af sommeren. Eller giv dem et par skovfulde kompost når de plantes. Så får du store og frodige planter.
Som tidligere nævnt, kan det være nødvendigt, at binde planterne op af en solid opbindingspind, da de ellers kan vælte eller knække i sommerregnen.

For frodig blomstring sommeren igennem, klippes de visne blomster løbende af.

Hvordan overvintrer georginer

Georginer kan ikke overvintre i det danske klima. Man er derfor nød til at grave dem op, og opbevare dem frostfrit nætter over igennem vinteren.

Har man mange kan det være en god ide, at mærke hver enkel plante inden frosten sætter ind, og mens man stadig kan se blomster og højde. Når først de er visnet ned, er det umuligt at se forskel på de forskellige sorter (Og dem findes der Rigtig, rigtig mange forskellige typer af).
Når den første nattefrost sætter ind graves knoldene op, og resten af planten klippes ned til ca. 10 cm.

Den bedste opbevaring er en gammel trækasse, med en avis i bunden eller en flamingo kasse. Det gør ikke noget, at der kan komme godt med luft til knoldene. Så de ikke rådner.
Knoldene opbevares i en kælder, garage el. lignende sted, bare der er frostfrit vinteren igennem, og de kan så genplantes følgende forår.

Er georginer giftige?

Georginer er absulut ikke giftige. Jeg har faktisk læst et sted, at både blomster og knolde er spiselige. F.eks. Kan blomster bladene bruges i salat, og knoldene kan koges og bruges som andre spiselige rodknolde. Ikke at jeg har prøvet det selv 🙂

Køb georginer til billige priser

[På mobil drej da smartphone i vandret stilling for at se nedstående billeder og tekster korrekt]

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.