HavenTing til havenTræer & Buske

Sådan gør du dine havedrømme til din drømmehave

Drømmer du om at gøre din have til din helt egen private oase? Hvorfor ikke gøre drømme til virkelighed. For at du skal komme i mål med dine havedrømme, så kræver det planlægning, hårdt arbejde og målrettet disciplin. For at få haven lige som du ønsker, så kan det være en ide at du allierer dig med en gartner eller en landskabsarkitekt. Læs med her, for inspiration til at få realiseret dine havedrømme. 

Få specialiseret rådgivning 

For at din have skal blive lige som du drømmer om, så kan det være en ide at du får skabt et overblik over dine ønsker og dine behov. For at udnytte din haves potentiale optimalt, så anbefales det at du rådfører dig med eksperter på området. Hvis du bor på Sjælland, så kan du kontakte anlægsgartner Nordsjælland, for at få dem til at give et bud på, hvordan din drømmehave kan blive realiseret.  

Fordelen med at få drømmehaven realiseret ved hjælp af en anlægsgartner, er at de kan se muligheder for haven, som du ikke selv har opdaget. De er også lyttende overfor dine ønsker, og kan give et bud på, hvordan haven kan udformes, ud fra de tanker og drømme som du selv bærer rundt på. Hvis du drømmer om en have med stisystemer, og en lækker terrasse, så skal du bruge brolæggere til opgaven. Det kan være du ønsker et personligt og unikt mønster på din terrasse? Dette kan en brolægger skabe for dig. 

Skab en personlig have 

Det er selvfølgelig individuelt, hvordan vores drømmehaver ser ud. Hvis du drømmer om en frodig have, hvor du dyrker dine egne grøntsager og har dine egne krydderurter, så skal du selvfølgelig indrette den, sådan at dette er mulig. Hvis det er dette som er drømmen, så kan du med fordel overveje om du skal få bygget et udendørskøkken til din have. Kunne det ikke være fantastisk at forberede et hjemmedyrket måltid under en strålende sommersol? 

Mens nogen af os elsker at få jord under neglene, så drømmer andre haveejere om en have som passer sig selv. Dette kan selvfølgelig også være muligt at gennemføre. Rådfør dig med en gartner, og find frem til nogle buske og planter som ikke kræver den store vedligeholdelse, og indret haven sådan som du ønsker at den skal være 

Vælg de rigtige havemøbler 

Havemøbler er en vigtig del af drømmehaven. Her kan du selvfølgelig købe have møbler, med materialer som passer sammen med terrassen. Du kan også vælge at male de gamle havemøbler, for at give de et mere personlig præg.  

Mange haveejer synes det er skønt at dele haven ind i forskellige afdelinger. Det kan være du kan placere en gigantisk hængekøje nederst i haven? Eller hvad med en hængestol på terrassen, som du kan tage op og ned efter behov? Det kan være rart at have plads til hele familien i haven, overvej dette når du skal skabe din drømmehave.