HavenTing til haven

3 havemøbler du skal have

Har du en have så skal den også bruges og der er større sandsynlighed for at den ser indbydende ud, hvis du har nogle havemøbler i den der siger: “kom her ud og sid og nyd vejret”. Derfor skal også have disse 3 havemøbler i din have, hvis du er haveejer.

 

Det er klart at der kan være nok så mange havemøbler, men hvis haven ikke er velholdt, så vil den ikke være indbydende. En god idé er derfor altid lige at bruge en weekend i foråret på at få haven sommerklar. Nu til de essentielle havemøbler!

Havebord og -stole til spisning i haven

Det er begrænset hvor længe man kan opholde sig i haven hvis ikke man kan få en bid mad derude. Sandsynligheden for at du bruger din have mere ved at have et havebord med tilhørende havestole er stor, fordi det indbyder til at spise både morgenmad, frokost og aftensmad derude så længe vejret tillader det.

Haveborde og -stole i træ er blandt de mest populære valg, men kræver også vedligeholdelse. Modsat kræver et plastik bord ikke så meget vedligeholdelse, til gengæld er det ikke samme lækkerhed det giver og det vælter lettere i dårligt vejr.

Man kan også vælge at gå lounge vejen og have havemøbler i form af et loungesæt, der er mere afslapningsbetonet, men som man stadig kan spise og drikke i.

Solseng til afslapning i haven

Når man har weekend og har spist et måltid ved sit havebord, har man mest af alt lyst til at tage en slapper og hvilket bedre sted at gøre det end i en solseng – en udendørs seng man kan slappe af, læse i, sole sig i og sove i.

Solsenge fås i mange forskellige udgaver og materialer og det kan være lidt af en jungle at vælge den bedste solseng, tag derfor et kig på denne guide til bedste solsenge. Hvilken solseng du skal vælge afhænger af dine behov og af dit budget.

Parasol til skygge i haven

Sidst men ikke mindst er det meget anbefalelsesværdigt at have en parasol stående i haven. Der er dage og tidspunkter hvor solen bliver for meget eller det kan være nødvendigt lige at sidde i tørvejr under en mindre byge (sådan er de danske somre jo). En parasol kan give dig den nødvendige skygge mellem kl. 12-15 og holde dig tør under de korte 20 min. byger.

Husk at vælge en ordentlig parasol og parasolfod, så den hverken knækker eller vælter i lidt blæsevejr. Til altaner kan med fordel vælges en parasol der er lidt mindre i omfang, mens det til haver nærmest bedst kan betale sig at vælge en der er så stor som mulig.

Skynd dig at få disse tre essentielle havemøbler i din have inden sommeren for alvor slår igennem. Så lover jeg dig en fantastisk afslappende sommer derhjemme.