Sådan indretter du dit hus med personlig stil

Er du for nyligt blevet husejer? Har du været husejer i nogle år, eller ønsker du bare at komme godt igang med indretning og havearbejdet? Så er der nogle væsentlige ting, du skal huske på, og som er værd at vide noget om, inden du giver dig i kast med have/hus-projektet.

 

Der er mange ting, som skal overvejes når der bliver anlagt have. Har du kendskab til nogen, med fysiske udfordringer, og som kræver kørestol og kørestolsramper?  I dette tilfælde bør du have det med, i din planlægning af havearbejdet, således at alle kan komme og besøge dig, hvis man har lyst til det.

Forglem ikke havens store potentiale

Når vi for første gang køber hus, eller lejlighed, kan det virke som et uoverskueligt projekt, da der, som regel, er mange ting, som skal/kan laves. Måske er der en væg, som ikke lige sidder hvor den gør bedst gavn, eller tapetet skal rives ned, og erstattes, mange små projekter kan komme til at fjerne fokus fra det vigtige.

Det er vigtigt ikke at glemme haven, når vi flytter ind et nyt sted. For nogle er det ganske naturligt, at gå i gang med havearbejdet, som noget af det første, for andre skal der en smule mere incitament til, før havehandskerne kommer på.

Udfold dine kreative sider med hækkeklipning

Det er, desværre, de færreste, som har et arbejde, hvor kreativitet og opfindsomhed kræves på daglig basis. Har man et behov for, som mange mennesker har, at udtrykke sig kreativt, er det vigtigt ikke at negligere dette, men at give dette behov plads, hvis det så bare er i hobby-form.

En måde at kunne udtrykke sig kreativt på, kunne være igennem hækkeklipning. Med hækkeklipning har du muligheden for at gøre noget, som mange ser som hårdt, fysisk arbejde, til noget der er sjovt og finurligt. Hvorfor ikke lave buskene om til små svampe, eller lave flotte, levende skulpturer ud ad træerne?

Skal du have stor have eller tre små potteplanter?

Der findes forskellige former for behov, alt efter hvor meget vi har lyst til at udtrykke os. Det kan være at behovet i visse perioder ikke er særligt stort, og haven dermed kan få lov til at stå lidt for sig selv, og passe på sig selv. Hvis behovet kommer i sjældnere perioder, kan man overveje at anskaffe sig nogle potteplanter, som man, når lysten melder sig, kan skære til, og lave flotte udskæringer på.

Det er ikke nødvendigt at have en stor have, for at kunne udfolde sine kreative evner. Det kan endda være at have-kunst, ikke lige er dig, og du hellere vil bruge tid på at indrette huset, og gøre dette til et kunstværk i sig selv.