HavenTing til haven

Sådan holder du den fedeste fest i haven

Skal du snart holde en havefest i det dejlige vejr? I disse tider er en havefest på sin plads, og nu hvor man hverken kan søge til udlandet eller tage i byen, er det dejligt, at man kan opnå en festlig og sommerlig stemning ved blot at feste i en have.

 

Hvis du er den, der holder havefesten, er der selvfølgelig et par ting, der skal være styr på på forhånd. Det kan selvfølgelig virke mere overskueligt at holde festen udenfor, fordi det ikke gør lige så meget, hvis der er nogen der spilder, eller hvis man taber noget, og så er det selvfølgelig også rigtig lækkert, hvis der er godt vejr.

Hvis du gerne vil holde den fedeste sommerfest i haven, kan du her få nogle tips til, hvordan du gør det.

Få styr på musikken

En fest ville ikke være det samme uden god og festlig musik, og hvis du endda har valgt, at festen skal foregå i haven, skal man lige finde ud af, hvordan man finder en højtaler, som kan sprede musik i hele haven.

Hvis det skal være musik, der kan høres – og ikke bare en simpel, lille højtaler – skal man også være villig til at de lidt ekstra. Det kan man eksempelvis gøre ved at leje en soundboks, da man på den måde er sikret, at det i hvert fald ikke er for lav musik, som gør, at festen ikke er vellykket. Så lej soundboks og oplev hvor nemt og hurtigt du kan sætte gang i en vildt fed havefest.

Et dejligt siddeområde

Når man holder en fest, skal man selvfølgelig også sørge for, at der er et godt siddeområde, hvor man kan have sjove samtaler eller spille drukspil.

Når festen holdes i haven, skal man måske tænke over mere alternative løsninger. Hvis man eksempelvis kun har en lille terrasse, som sikkert ikke giver nok plads, skal man nok tænke over, hvordan man får fat i nogle flere stole – og hvis bordet kan gøres længere, er det også en fordel.

For selvom man måske tit ender alle mulige mærkelige steder, når man holder fest, er det også meget rart at have en base, hvor der altid er kolde øl og andre forfriskninger til de festglade gæster.

Fine dekorationer

For at give lige det ekstra til havefesten, kan man vælger at pynte op med dekorationer. Når festen foregår indendørs er det ikke lige så vigtigt, da huset i forvejen er udsmykket med forskellige ting, men når den holdes udenfor, kan det godt virke lidt kedeligt og tomt – især når det bliver mørkt.

Derfor kan du eventuelt pynte op med lyskæder i blandede farver eller lanterner, som kan lyse det hele op. Så er der en mere festlig stemning til havefesten, og selvom man ikke skulle tro, at noget så simpelt som pynt kan gøre en forskel, kan det faktisk bidrage mere til stemningen, end man lige skulle tro.