Smarte gør-det-selv-projekter til haven

Når det gælder mode og design og indretning, gælder det bare om at følge med tidens trends og mønstre. Lige for tiden, er der én uovertruffen trend med hensyn til indretning, der dikterer langt de fleste projekter, man kunne sætte sig for både inde og ude. 

 

Uanset om du beskæftiger dig med hus eller have, er gør-det-selv det nye sort.

Det er vigtigt at fremstå som egenproducent på dine møbler, hvis du vil nyde godt af den anerkendelse, der følger med at kende sine trends og handle på dem. Den absolut største trend inden for bolig- og havedesign lige for tiden er gør-det-selv-trenden, der handler om, at man selv udarbejder sine ideer, designs og produkter. På den måde bliver alt, hvad der indgår i din indretning et unikt produkt, der afspejler dig og din personlighed på en helt anden måde end et færdigproduceret produkt, du havde købt, ville gøre.

Læs med her, for at få de bedste tips og refleksioner om, hvordan du skaber smarte ting til haven og fører dem ud i livet, så din have bliver et levende symbol på din handlekraft og kreativitet.

En have for børn

Hvis du og din partner har små børn er det en udsøgt mulighed for at skabe sjove og smarte lege-løsninger for de små ved hjælp af redskaber og konstruktioner, I selv har udtænkt og realiseret. Børn er en stor glæde og samtidig en stor opgave at skulle håndtere, så jo mere du og din partner opfordrer til kreativ leg på egen hånd, desto mere gavner det både jeres børns udvikling og jeres egen mængde af fritid. Derfor er det en enormt god ide at sørge for at skabe nogle langtidsholdbare legeområder i haven til de små, der ikke går ud af mode og mister børnenes interesse indenfor det næste stykke tid.

Et godt eksempel på en innovativ og udbredt lege-konstruktion i haven, der er designet og lavet af forældrene, er en hjemmelavet gynge. En hjemmelavet gynge kan både være simpel og kompleks. Eksempelvis kan et traktordæk hængt op i en snor, der er surret fast i et træ, fungere som en smart og moderne gynge, som ungerne kan hygge sig med.

Områder med plads til fællesskab

For langt de fleste er haven et symbol på naturlig skønhed og samvær, derfor er det vigtigt at din have kombinerer det praktiske i, at den skal kunne rumme mange mennesker på samme tid på en praktisk måde med, at den tager sig yndigt ud. Hvis haven ikke er skabt til, at man skal kunne befinde sig i den, får den sjældent brug og bliver overflødig, og hvis den ikke er pæn at se på og behagelig at befinde sig i, får man ikke lyst til at benytte sig af den.

Derfor er det enormt vigtigt, at du udtænker et både anvendelses-dygtigt og smukt design, når du indretter din have. Ofte anvendte idéer inden for gør-det-selv-trenden er små hygge-områder, hvor man kan nyde hinandens samvær samt en drink eller en middag.

Derudover er flere og flere også begyndt at benytte sig af drivhuse som opholdsområder. I denne sammenhæng er det dog vigtigt at være opmærksom på, at drivhuse er kolde, når det er mørkt og en smule for varme midt på dagen om sommeren.