HavenTing til haven

Sådan får du din drømmehave

Har du en have, som du ikke er helt tilfreds med? Det er ærgerligt, for din have har helt sikkert meget potentiale. Derfor gælder det om at udnytte din have bedre. Det gør du ved at rydde ud i ukrudtet og møblere med hyggelige havemøbler.

Det er vigtigt, at din have er personlig. Derfor må du indrette nogle hyggekroge med personlige genstande. Du kan eventuelt holde øje med babynest tilbud, og placere en babynest i en af hyggekrogene, så der er plads til hele familien – også de mindste. Så har du og din baby et roligt sted at opholde jer. Med personlige genstande, sætter du et personligt præg på haven, som gør, at du vil elske haven endnu mere.

Gør haven hyggelig og personlig

Vi har alle forskellige meninger om, hvad en drømmehave indebære. For nogle indebære det måske en nyslået græsplæne. For andre er det en have fyldt med træer, buske og blomster. Hvad end din drømmehave er, er det vigtigt, at du arbejder for at opnå denne drøm. Det kan kræve hårdt arbejde.

Hvis din have er tilgroet med ukrudt, må du i gang med riven. Når der bliver lidt mere opryddet i haven, har du mulighed for at lave nogle hyggekroge.

Du kan eventuelt lave et hjørne med bløde havemøbler. Du kan også hænge en hængekøje op mellem to træer. Når du laver nogle hyggekroge rundt omkring i haven, får du rig mulighed for at være udenfor. Haven bliver mere indbydende.

Det er vigtigt, at du indretter haven efter din egen stil. Din personlighed skal gerne skinne igennem havens udseende. Så vil det nemlig være mere behageligt og hyggeligt for dig at være i haven.

Hyr en gartner eller gør det selv

Før du kan begynde at indrette din have med havemøbler, må du have styr på ukrudtet. Hvis du har meget ukrudt, kan det være skønt at hyre en gartner. En gartner har erfaring og er udstyret med de helt rigtige apparater. For dem vil det ikke tage lang tid at få styr på haven. Hvis du gør det selv, kan det være en langvarig proces. Måske skal du sætte flere dage af til oprydningen.

Det smarte ved at gøre det selv er, at du sparer pengene til gartneren. Hvis du ikke har råd til gartneren må du selv i gang med riven.

Hold en fest i din nye drømmehave

Når du har fået en fin og nydelig have, får du måske lyst til at invitere gæster. Hvis du har en have som er tilgroet med ukrudt, har du sikkert ikke haft den store lyst til at holde havefest. Når du har fået et par skønne hyggekroge, har du et sted at være sammen med gæsterne. De vil sikkert også gerne se din nye have. Så inviter et par venner over i din nye have, og nyd din nye have sammen med dem.