HavenPlanter

Frisk haven op til sommertiden

Det er snart sommer, og det betyder vi begynder at bruge mere tid udendørs. Derfor er det også tid til at friske haven op igen, så den er hyggelig nok til, at vi kan sidde derude hele dagen på de varme dage. Det er altid lækkert med en hyggelig have, så læs her, hvordan du frisker haven op igen.

Start med ukrudt, affald og at vaske puder

Måske er din have fyldt med ukrudt, måske er den ikke. Så det første, du gør, er at tjekke hele haven igennem for ukrudt, og hvis du finder noget, så er det jo bare med at fjerne det. Noget ukrudt kan være flot, men det er dog ikke meget, så derfor skal det hele helst fjernes. Når det er gjort, så skal ukrudt affaldet fjernes, og her kan du også tjekke haven for andet affald, som for eksempel poser, plastik eller alt muligt andet. Det skal bare smides ud, så du kan komme videre.

Hvis du har havemøbler udenfor, så har du nok også hynder og alt muligt andet. Hvis ikke du har taget dem ind, eller hvis de har ligget inden for i mange måneder, så er det nok en god ide at give dem en vask. Det er altid lidt flottere, hvis endda hynderne ser nye og rene ud. Så vask dem, tør dem, og sæt dem igen ud på stolene.

Slidte eller brugte ting

Hvis der er flere ting i haven, som ikke ser så flot ud mere fordi, at det er helt slidt op, så skal der gøres noget ved det. Hvis nu du har et hegn rundt om haven, som bare ikke ser så godt ud mere, da det engang var hvidt, men nu er det slidt, så er det på tide at give det en ny omgang maling.

Du kan nemt finde billig maling til det arbejde. Det hjælper virkelig på udseendet af haven, derfor er det også vigtigt. Det samme gælder, hvis jeres havebord eller andet er slidt, så er det enten med at få fikset det, eller købt et nyt – det kommer an på, hvor slidt det er, og hvad du helst vil gøre.

Pynt op med hyggelige planter og mere

Nu har du jo egentlig arbejdet rigtig hårdt på haven, så nu er det tid til det hyggelige arbejde. Det er nemlig at pynte haven. Det du kan gøre, for at pynte haven, er at sætte en masse smukke planter rundt omkring. Det er især for dig, som godt kan finde ud af at holde planterne i live.

Du kan også købe kædelys og hænge dem i haven, så der er noget rigtig hyggeligt lys om aftenen. Med alt det kan du være sikker på, at du får den smukkeste have til sommer.