Smuk og prisvenlig tapet til din bolig

Tapetsering er et tiltagende populært alternativ til de malede vægge. Dette skyldes flere ting. De, der fravælger tapet i hjemmet, gør det ofte, fordi de tror, at tapetsering tager væsentligt længere tid end malingen.

Men dette er faktisk en misforståelse. Mange glemmer nemlig, at en malet væg ofte skal have midst to lag. Hvis dine vægge er glatte og forbehandlede, er det som regel ganske nemt at tapetsere.

Tapetsering giver dig dertil mulighed for at give hjemmet et flot og meget personligt præg. Der findes efterhånden utallige tapetforhandlere, som tilbyder billig tapet.

Hvis tapetprojektet fortsat synes en smule uoverskueligt, er du kommet til det helt rette sted. I denne lille guide besvarer vi nemlig de mest gængse spørgsmål, der relaterer sig til tapetsering.

Nem og hurtig tapetsering

Tapetsering behøver ikke at være en langtrukken og besværlig proces. Du skal bare sørge for, at gøre et grundigt stykke forarbejde.

Først bør du gå væggene igennem og reparere eventuelle huller. Nogle huller kan være svære at se, så vi vil anbefale dig, at mærker efter med en flad hånd. Når du har sikret dig, at væggene er glatte, og at der ikke sidder gamle tapetrester, kan du gå i gang med tapetseringen.

Husk blot at væggene skal være helt tørre, før du begynder at sætte det nye tapet op. Følger du disse simple råd, vil tapetseringsprocessen gå nemt og smertefrit. Og hvis du løber ind i problemer, har du altid muligheden for at kontakte din forhandler.

Tænk før du tapetserer

I forbindelse med tapetsering er det temmelig vigtigt, at du vælger rigtigt første gang. Selvom tapetsering ikke er specielt svært, er der jo ikke nogen grund til at skulle gøre det flere gange.

Før du bestiller dit tapet, bør du tænke lidt over dit hjems indretning.

Du bør også overveje, om tapetet gerne må være lidt larmende, eller om du foretrækker et mere afdæmpet look. Du kan med fordel bestille et par prøver hos din forhandler. Så forhøjer du nemlig chancen for at vælge det helt rette tapet i første hug.

Unikt look med tapet

Alle mennesker har behov for at føle sig trygge og tilpasse i hjemmet. Dette kræver blandt andet, at vi indretter vores bolig på en måde, som afspejler, hvem vi er. Med tapet har du mulighed for at skabe lige nøjagtigt den stemning i hjemmet, som du ønsker. Dette kan dertil gøres på flere forskellige måder.

Du kan for eksempel vælge at lade alle rum tapetsere med det samme mønster. Du kan også vælge at lade hvert rum have sit helt eget look. Tapet kan desuden snildt kombineres med maling, hvis du ønsker en broget og eklektisk atmosfære i hjemmet. Mulighederne er mange. Og uanset hvad findes der helt sikkert en model, der passer perfekt til dig.