I husetInde i huset

3 måder du kan klimaoptimere dit hjem på

Der er efterhånden flere og flere danskere der er begyndt at gå op i miljøet. Der bliver købt mere økologisk end nogensinde før, og alternativer indenfor energi bliver ved med at blive forbedret. De mest kendte former for alternativ energi, fx solceller, er også begyndt at blive mere og mere hverdag for mange danskere.

Det er ikke længere et sjældent syn at kunne finde solceller installeret på flere tage rundt omkring i Danmark.

Køber du dog allerede økologisk og gør hvad du kan for at sortere dit affald, så kan det være svært at vide hvad du mere kan gøre, for at hjælpe miljøet.

I denne artikel vil du få 3 gode bud på hvordan du kan klimaoptimere dit hjem, samtidig med at du kan spare lidt penge.

1. Skær ned på plastikken – køb dine møbler brugt

Når du køber dine møbler fra ny er de pakket ind i enorme mængder plastik, som du blot hiver af og så smider ud. Er du miljøinteresseret ved du sikkert allerede at en af de største forureningsproblemer vi har i øjeblikket, er de store mængder plastik der ender ude i verdenshavene eller i naturen.

Plastik bliver aldrig rigtig nedbrudt, og det kommer derfor til at forurene fra du smider det, til vi ikke længere er jo på jorden. Når man snakker om plastik bliver der dog altid nævnt sugerør eller plastik indpakning til mad.
Der bliver sjældent nævnt de store mængder plastik der bliver brugt når møbler skal pakkes ind.

Køber du dine møbler brugt er de ikke pakket ind i store mængder plastik og du kan ovenikøbet ofte spare en god håndfuld penge på at købe det brugt. Det er altså en win-win situation.

2. Spar på elregningen og halver dit CO2-udslip med luft-til-luft-varmepumpe

En anden stor skyldner når det kommer til forurening, er el. Det standard el-apparat der er installeret i de fleste danskeres hjem udleder en skræmmende mængde CO2.

Et bedre alternativ kunne være en varmepumpe. Der findes flere forskellige slags varmepumper, heriblandt en luft-til-luft varmepumpe.

I grove træk tager en luft-til-luft varmepumpe luften udefra, opvarmer den og blæser den ind i din bolig. Udover at dit CO2-udslip bliver halveret, så spare du igen her også en masse penge. Det er på Teknologisk Institut blevet bevist at du med en luft-til-luft varmepumpe kan spare helt op til 7.000 kr. Læs mere her, hvis du vil vide mere om luft-til-luft varmepumper.

3. Hold indeklimaet rent med en masse planter

En af de vigtigste funktioner ved planter er deres evne til at rense luften omkring sig. Det er blandt andet derfor der er så vigtigt at vi bliver ved med at plante træer, efterhånden som vi skære andre ned til forbrug.

I hjemmet kan det være en god ide at have en masse planter. Udover at de selvfølgelig er rigtig pæne, så hjælper de også til at holde luften i hjemmet ren, så du ikke behøves at lufte ud ligeså ofte.

Når du lufter ud og har varmen tæt, vil dit el-apparat nemlig arbejde endnu hårde i dets forsøg på at opvarme det nu koldere hjem, og det vil få din elregning til at stige.