I husetInde i huset

Alternative belysningsløsninger til din bolig

Hører du også til den kategori af mennesker, der godt kan lidt at sætte dit eget præg på tingene, og lave dem så de ikke ligner alle de andre på vejen? Så er denne artikel noget for dig.

Vi skal snakke om belysning i artiklen her. Det er nemlig ét af de steder, hvor du har mulighed for virkelig at sætte dit præg på din bolig.

Fra klassiske løsninger til ny teknologi

I Danmark er vi kendt for vores design. Blandt andet har vi en stor historie for lampedesignere, der har designet et hav af lækre lamper, som hænger rundt om i de danske hjem. Før i tiden udgjorde lamper den primære belysning i hjemmet.

Så kom halogenspottet og gjorde sit indtog i specielt gange og på badeværelser, hvor vi pludselig kunne få oplyst rummene på en helt ny måde.

For nogle år siden kom der så pludselig en ny type belysning på markedet, nemlig LED-belysning. Det havde nogle spændende egenskaber, da bl.a. elforbruget kun var en brøkdel af gammeldags pærer og halogenpærer. Hertil var det baseret på diodeteknologi, hvilket gav meget længere levetid på hver pære.

Til trods for det, havde LED-belysning en lidt hård start på tilværelsen. Pærerne havde nogle gange et lidt sjovt blåligt lys, de gengav ikke naturligt lys så godt, og selvom dioderne i en LED-pære kunne brænde længe, var der også elektronik i pærerne, som ind imellem ikke holdt lige så længe.

Heldigvis så mange belysningsproducenter et stort potentiale i LED-teknologien, og derfor arbejdede mange benhårdt på at forbedre teknologien og produkterne. Dette resulterede i en stor innovationsbølge, som har gjort, at LED-belysning i dag er klart den foretrukne belysningsform på markedet.

LED-belysning giver nye alternative muligheder

Da LED-belysning, består af dioder (Light Emitting Diode), fylder de typisk ikke ret meget i forhold til gammeldags pærer, og derfor kan man med LED lave helt nye belysningsformer.

Dette giver en række muligheder for at tænke belysning alternativt og anderledes end de klassiske løsninger, vi gennemgik ovenfor.

Er der én LED-produkttype, som bør fremhæves, og som giver super mange lækre muligheder, er det LED-strip. LED-strip, også kaldet LED-bånd, er et fleksibelt bånd af gummi/plastic, som typisk kan fås i præcis den længde, du ønsker. Det kan enten opsættes med dobbeltklæbende tape eller med små smarte beslag, som gør, at du kan montere det et utal af steder. Alt lige fra rundt i kanten af loftet, under møbler eller sengen, bagved TVet, som underskabsbelysning – ja, det er kun fantasien, der sætter grænser. Her har du også mulighed for at få dæmpbare versioner.

Ud over at give et godt varmt hvidt lys, kan man nu også få LED-strip i en RGB-version (Red Green Blue), som ved at kombinere farverne, kan danne millioner af forskellige farver. Pludselig kan man derved slå over fra helt almindeligt lys, til at sætte gang i festen, eller lave hyggestemning på børneværelset. Typisk kan man styre det hele fra app eller en lille fjernbetjening.

Hvis du er interesseret i at se mere omkring produkter og muligheder for smarte alternative belysningsløsninger med LED strips, kan du med fordel tage et kig online. Se fx det store udvalg hos den anerkendte danske belysningswebshop PlusLED. De har et stort udvalg af LED strips, som du finder på linket lige her: https://www.plusled.dk/ledstrips-ledband.html

Her finder du også et stort udvalg af både klassiske og andre smarte nytænkende LED-produkter og løsninger. Lige fra LED pærer og LED spots, LED armatur, havebelysning, smart hjem, LED lamper og meget mere.