Inde i husetStuen

Kunstplakater i indretningen

Kunstplakater er super smukke til det moderne nordiske hjem, og er med til at understrege stilen for indretningen.

Kunstplakater

Kunstplakater går mange år tilbage og er mange ting. I 90’erne havde mange plakater med Monet og Van Gogh i smalle blanke stålrammer. Også kunstnere som Matisse, Picasso og Wiinblad har hængt i mange hjem. Der er heldigvis sket meget siden, og der er i dag kunstplakater i mange stilarter og til enhver smag. Når du indretter med kunstplakater, kan du fx lave en stor billedvæg, hvor du kombinerer kunstplakater med andet kunst eller fotos.

Hvis du ikke bare vil have plakater af de mest kendte kunstnere købt på Louisiana, Arken eller Aros, så skal du fx på opdagelse hos de enkelte kunstnere. Man kan købe mange fede plakater af nulevende kunstnere, der passer perfekt ind i den moderne nordiske indretning. Kunstprint er prisvenlige og er fx en rigtig god måde at teste et kunstnerisk udtryk, inden man vælger at købe et ægte maleri af kunstneren. Mange kunstnere har plakater fra nogle af deres udstillinger eller laver udvalgte malerier som plakattryk. Du kan se kunstplakater af den danske abstrakte kunstner Rikke Darling her https://rikkedarling.com/collections/kunstplakater/

Rikke Darlings moderne kunstplakater er abstrakte og tager udgangspunkt i naturen. Formerne er organiske og lette og bygger på naturens grundformer. Farverne er lette og poetiske med transparente lag, der flyder sammen som vandet der strømmer gennem en flod eller bugter sig som bølgers brusen.

Plakatkunst

Plakatkunst er en fin gammel tradition, og en flot plakat kræver også en smuk ramme. Når man indrammer en kunstplakat, skal man tænke over både glasset og rammen. Glasset kan være almindeligt glas, refleksfrit eller ægte museumsglas, der helt forhindrer genskin. Selve rammen er broen mellem plakaten og indretningen. Derfor er det vigtigt at vælge en ramme, der både passer til den plakatkunst man har købt, og som også passer ind i den øvrige indretning i hjemmet.

Når du skal beslutte ophængningen, skal der helst være en form for symmetri. Når flere plakater hænger ved siden af hinanden, er det smukt, når de er farveafstemt, og har samme størrelse. Har plakaterne forskellig størrelse, kan de med fordel hænges forskudt i højden, så symmetrien bliver flyttet til et andet mønster. Det er ofte en god idé at hænge den mørkeste plakat nederst. Skal rummet have lidt mere kant, kan man vælge at hænge plakater på hver side af et hjørne eller male væggen bagved en farve, som giver et modspil til kunsten.

Læs mere om ophængning af plakater her https://rikkedarling.com/pages/kunstplakater

Plakater passer til alle rum, og stilen kan tilpasses alt efter rummets funktion. Plakater i stuen kan tit være mere dominerende i farver og udtryk end en plakat man vælger, skal hænge i soveværelset. Her må udtrykket godt være mere roligt, enten lyst og let eller mere tunge jordfarver der grounder.