I husetInde i huset

Dødsfald/ dødsbo

Livet er nu engang sådan, at man bliver født, og så går der forhåbentligt lang tid, og så skal man af sted herfra igen.

Når det sker og tiden er kommet til, at man mister et menneske man holder utroligt meget af. Så skal man pludselig også tage stilling til, hvad der skal ske med hjemmet, som ens far eller mor boede i.

Som regel mødes man med familien, og deler nogle af de ting imellem sig, som har stor betydning for en for at mindes den afdøde. Og man deler selvfølgelig også de genstande, som må have en økonomisk værdi. Og deler denne værdi mellem arvingerne.

Det man så ikke lige forventer, mens man er i dyb sorg er, at man også lige skal sørge for, at få tømt den afdødes bolig fuldstændigt for alt inventar. Og det er som regel ikke det, man har lyst og kræfter til, efter at have mistet sin allerkæreste.

Jeg har selv prøvet det med et nært familiemedlem. Og det som jeg gjorde var, at jeg bestilte en . Og så kom der en forbi, og tog en snak med mig, og som tilbød at ordne det hele for mig. Og jeg skulle derefter ikke tænke på det mere. Eller bruge flere dage på, at få tømt hele hjemmet. Ja genialt efter min mening, nu man ikke kunne komme udenom, at det skulle gøres.

Så hvis du er havnet i den situation, som mange andre før dig har stået i, og gør dig tanker omkring, at sælge og få det ryddet boligen som et dødsbo, så læs med herunder.

Rydning af dødsbo, hvad sørger de for?

Hvis du bestiller et firma til at rydde dødsboet. Så møder man dem i boligen, og går boligen igennem for at se, om der skulle være noget inventar de ville købe, og så bliver prisen på det købte inventar fratrukket beløbet på fakturaen.

De gennemgår sammen med dig, hvor meget man vil have de skal gøre. Og det spænder stort lige fra a til z.

Men herunder kan du læse nogle af de ting de tilbyder. Men spørg, hvis du har noget specielt du ønsker de skal gøre. Og så får du en pris, hvis de takker ja til den slags opgaver:

  • Affaldssortering
  • Kørsel til genbrugsstation
  • Afmontering af hårde hvidevarer
  • Nedtagning af persienner
  • Rydning af kælder-/loftrum
  • Aftagning af faste tæpper
  • Fejning af gulve
  • Aftørring af overflader

Og har man brug for en større slutrengøring (det skal jo også gøres), så klarer de som regel også den.

Hvad koster det at få ryddet et dødsbo?

Man kan ikke give en fast pris på, hvad det koster for at få ryddet et dødsbo. Da alle hjem er forskellige, og det afhænger også af hvad hjemmet byder på, om der skulle være sofaer, reoler eller andet inventar, som de vil opkøbe, og som så kan fratrækkes slut regningen.

Min erfaring var, at et hjem på ca. 70 kvadratmeter. Og hvor møblerne i hjemmet ikke var meget værd. Der fik jeg omkring 3000kr i hånden, som så kunne gå til begravelsen. Men så skulle jeg heller ikke ud at flytte komfur, fjerne gulvtæpper og en masse andet hårdt arbejde, som jeg ikke havde overskud til på daværende tidspunkt, da jeg lige var midt i en sorg.

Så spørger du mig, så synes jeg det er genialt, at der findes disse firmer der tilbyder denne hjælp, for alle os der bliver ramt af dødsfald, og ikke magter en rydning af dødsboet, oveni alt det andet der også skal gøres i den svære tid!