På huset

Hydrofor/ Hvad skal du vælge?

Du har lige købt en firlænget gård og opdager, at der medfølger privat vandværk. Problemet er bare, at den nuværende Hydrofor ikke virker mere. Og du ved overhovedet ikke, eller har begreb om, hvad Hydrofor er, eller hvad du skal kigge efter, når du skal vælge en ny?

[På mobil drej da smartphone i vandret stilling for at se nedstående billeder og tekster korrekt]Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Så læs med herunder og bliv lidt klogere, nu da du skal ud, at købe en ny hydrofor til dit private vandværk.

Hvad er en hydrofor

Hydrofor er den del i et privatvandværk der hele tiden søger for, at der er tryk i rørene. Så vandet kommer ud af vandhanen, når man åbner for den. Og som hele sørger for, at der forbliver et godt tryk på vandet.

Hydrofor, hvad skal du gå efter

Der findes hydrofor der er store og lavet af stål. Men disse ruster efter 1 – 2 år. Så det ville jeg helt klart ikke anbefale. Nej i stedet skal du gå efter en membranhydrofoer, som har en masse fordele som er:

  • Gummisækken på sådan en fætter er kraftig og af god kvalitet. Og så kan gummisækken udskiftes.
  • Den er godkendt til brug med drikkevand.
  • Og til forskel fra en i stål, så ruster den ikke
  • De har som minimum 5 års garanti
  • Og så har de en god og solid fod, som gør de ikke vælter.
  • Wellmate modellen vejer så lidt, at selv 1 person kan flytte rundt med den.

Hvad koster en hydrofor

Priserne på en hydrofor er meget forskellige, da de findes i mange forskellige størrelser. Og så har det selvfølgelig også betydning, hvilken materiale du vælger din hydrofor skal være i. Samt hvor mange liter den skal være på.

Hvis du f.eks. tager udgangspunkt i sådan en Wellmate membranhydrofoer, som vi har fokus på her. Så kan disse fås ned til ca. 2200kr excl. Moms. Og så er den på omkring 60 liter.

Vil du så op i en større model på f.eks. 180 liter. Ja så kan disse købes for omkring 5120kr excl. Moms.

Og vil du bare have monsteret over dem alle. Ja den helt store på 450 liter, så skal du op med læderet og finde rundt regnet 9200kr excl. Moms. Men så holder disse beholdere også i lang tid. Og vigtigt at huske er, at disse modeller ikke ruster, og derfor virker år efter år efter år….

[På mobil drej da smartphone i vandret stilling for at se nedstående billeder og tekster korrekt]

Grundfos GT-H membrantank 35lt PN10 G 1''
Pris:
1.804,00  

Bestil Varen Her

Grundfos GT-H-35 PN10 G 1 V trykbeholder til vandforsyningsanlæg Materiale: Kulstofstål / polypropylen Max. driftstryk.: 10 bar Størrelse: 35 L Rørtilslutning: G 1 Bruttovægt: 7,5 kg

Grundfos Membrantank GT 60 Ltr 60 Ltr.
Pris:
2.969,00  

Bestil Varen Her

Grundfos GT-H-60 PN10 G1 V er en Membran trykbeholder med en kapacitet på 60.0 l og Vertical installation. Beholderne er godkendt til drikkevand. GT-H-60 PN10 G1 V er konstrueret til et maksimalt driftstryk på 10 bar og en maksimal væsketemperatu

Grundfos Membrantank GT 130ltr 130ltr.
Pris:
5.596,00  

Bestil Varen Her

Grundfos GT-D-130 PN10 G 1 V membrantanke til vandforsyningsanlæg Materiale: Kulstofstål Max. driftstryk.: 10 bar Størrelse: 130 L Rørtilslutning: G 1 Diameter: 406 Højde: 1081 Bruttovægt: 23 kg

Grundfos CMBE3-62 centrifugalpumpe 1x220-240V 50/60 Hz
Pris:
19.602,00  

Bestil Varen Her

CMBE-booster-systemet er samlet i en enkelt enhed bestående af en CMEpumpe,der er udstyret med 5-vejsfitting, tørløbssikring, kontraventil, manometer,tryktransmitter og membrantank. Det gør installeringen betydeligt nemmere fordig og giver dig