I husetInde i huset

Lav en kasse til dit rideudstyr

Min nærmeste nabos datter har lige fået en hest (bor på landet, så der er langt mellem naboerne). Og i den forbindelse havde de købt en del rideudstyr fra Kingsland. Men problemet var nu, at få plads til al rideudstyret.

Rideudstyret de havde købt var:

  • Heste sadel
  • Ridehjelm
  • Ridepisk
  • Grime
  • Strigler og børster
  • Diverse andre småting der er nødvendigt, når man har en hest

På et tidspunkt stødte jeg på faderen, og vi tog os en snak omkring, hvordan man får plads til al dette ridestyr. Og hvordan får man får lavet pladsen, så der også kommer en vis orden i det. Og så skulle det selvfølgelig være en løsning, der ikke kostede det vilde. Da alle pengene var brugt på den nye hest, og al det nye Kingsland rideudstyr.

Det jeg forklarede ham var, at han skulle skaffe noget krydsfiner plader. Og så starte med at placere en plade som bunden, og derfra bygge 4 vægge op der samles med vinkelbeslag.

Når væggene var monteret, så skulle han overveje, at lave nogle rum der passede til nogle af de forskellige dele. F.eks. Skulle der være et stort rum, hvor sadlen kunne ligge. Og så et rum til ridehjelmen osv. Og så fortalte jeg, at det kunne være smart, at man længere oppe i kassen monterede nogle lister, som ville få den funktion, at man på f.eks. De sidste 30-50 cm inden man nåede toppen.

Der tog man en plade, magen til den man havde brugt i bunden. Og så savede man lidt af siderne af, så det kom til at passe med, at man lige nøjagtigt kunne få den ned i selve kassen. Og man kunne så lave en læderrem, man satte i midten af denne nye “bund”. Så det vat nemmere at få den ned og op, og så kunne man ligge den på de lister, man havde monteret på indersiderne nede i kassen. Og det bevirker så, man ligesom får en kasse mere oven på den anden kasse, hvor sadel, ridehjelm osv er placeret.

Det vil sige, man placerer sin saddel, ridehjelm osv i bunden. Og derefter placerer man endnu en bund ovenpå der hviler på listerne. Og på denne bund, har man også lavet små oprejsende sider/ rum. Så man kan placere det udstyr man bruger tit, når man skal strigle hesten og rense hovene osv. Og når man så skal ud at ride. Ja så tager man lige fat i læderremmen, og løfter den øverste kasse af. Og derunder er saddel og det andet rideudstyr så.

Til sidst laver man så et låg, man montere med et vippe beslag. Og så finder man en del i et byggemarked, der kan være med til, at holde låget oppe, når man bruger indholdet i kassen. Og dele til sådan et låg, findes i forskellige modeller i byggecentrene, og som helt sikkert kan klare denne funktion med, at holde sådan et låg oppe.

Og som det sidste sætter man kassen ud i nærheden af hesten. Og så har man pludselig fået lavet, en meget billig og enkel og funktionel kasse til al ens nye rideudstyr.

2 dage efter jeg havde snakket med naboen der ringede han, og spurgte om jeg ikke lige slog vejen forbi. Og da jeg kom forbi, der viste han stolt den nye ridekasse frem, hvor al datterens rideudstyr så fint var placeret.

Ja så nemt kan det gøres!