På huset

Hvad koster nyt tag og hvad skal du vælge? Tjek her

Er du også en af de mange husejere, der er nået dertil i huset levetid, at det er blevet tid til, at få købt og lagt et nyt tag?

Hvis man vil gøre det rigtig nemt for en selv, så kan man få udregnet sin tag pris, på et nyt tag på hjemmesiden www.nyt-tag.dk. Men det kræver dog stadigvæk, at man lige har besluttet sig for, hvilken type tag man går efter. Ellers kan man jo prøve de forskellige typer af, og beregne forskellige priser.

Nedenfor prøver jeg at hjælpe med, nogle af de tanker du bør tænke igennem, inden du beslutter dig for, hvilken tag du ønsker. Og i så fald, hvad du er villig til at betale for det.

Nyt tag hvad skal jeg vælge?

Ja der er mange forskellige typer tag. Så det handler meget om, hvad er det udseendemæssigt du går efter. Og skal det ligne noget af det dine naboer har?
Hvis man skal nævne nogle forskellige tag typer så er der:

  • Tegl
  • Eternit
  • Fibercement
  • Ståltag
  • Tagpap

Men jeg synes, du skal sætte dig ned med familien, og snakke om hvad i forventer i af et nyt tag. Både når det handler om udseendet. Men også når i snakker om vedligeholdelse. Er i er villige til at få et tag, der kræver en del vedligeholdelse. Eller måske et tag der ikke holder så mange år? For sådan et tag ville være forbundet med en del økonomiske udgifter.

Ja snak det igennem og tag så en søndag, hvor i kører en lang tur. Ja på en tur for at kigge på, hvad har andre af typer tag. Og ser i noget i kan lide. Så tag et billede af taget. Og gerne et nærbillede, så man kan se hvad type tag det er. Så er der lidt at vise frem, når man skal ud til forhandleren, og forhandle en god pris på et tag og pålægning af dette.

Hvad koster nyt tag

Ja det er en af de ting, der ikke er helt nemt at udtale sig om. Da der er rigtig mange faktorer der spiller ind.

Ja hvad for et tag vælger man (hvor prisen betyder rigtig meget). Og kan man finde et godt firma, der kan give en billigere pris, end de andre i forhold til materialer og lægning af taget.

Du kan også få 3 tilbud på nyt tag her:

 

Ja man kan også vælge, at købe materialerne et sted. Og så finde nogle andre, der kan lægge taget. Det kunne f.eks. være, man valgte at købe materialerne over internettet eller i udlandet. Alt efter hvad der nu kan betale sig bedst.

Hvis man skal tage nogle pris eksempler, så kan man sige, at vælger man tegltag, så koster det mellem 1000 – 2300 kr. Pr m2. Og sådan et tegltag har en levetid på ca. 50-75 år (så der burde være ens levetid).

Tager man f.eks og vælger betontegl i stedet. Så kan dette fås for 800 – 1400 kr. Pr m2. Og der holder også i ca. 50-70 år.

Hvis man så kigger på et tag, som tagpap som mange har. Så koster dette næsten det samme, som betontegl  900-1500 kr . Pr m2. Men levetiden på denne type tag er kun 30-40 år. Så ja, man skal tænke det hele igennem i forhold til udseende, forventninger, pris og holdbarhed.