I husetInde i huset

Hvilken maling er bedst?

Er du på jagt efter en billig maling online. Så skal du kigge dig godt for, da der er masser af billig maling derude. Men at maling er billigt, er ikke det samme som at sige, at det så er god kvalitetsmaling.

Der findes masser af gode maling tilbud på nettet. Og meget af det er maling i god kvalitet. Men man skal kigge sig godt for, for der findes også en masse maling der ikke er værd at råbe hurra for.

For at hjælpe dig med at blive klogere, når du skal ud at lede. Så har jeg lavet nogle overskrifter herunder som du kan læse. Og forhåbentligt blive lidt klogere af.

Maling hvad er bedst

Når man søger på internettet eller spørger en fagmand. Så er der ingen tvivl om, at den dyre maling som regel også er den bedste maling.

Der findes en masse billig vægmaling, eller bare helt alm hvid maling. Men det der tit er tilfældet med disse typer er, at de er baseret på kridt, til forskel for de malinger der koster noget mere. De er lavet på akryl, og hvor den dyre maling dækker meget bedre end den billige.

Tit er det sådan, at den dyre maling dækker fint efter 2 lag. Og de billige malinger skal tit have, 3 til 4 gange før den dækker optimalt.

Der hvor man også tit ser forskellen er. At når den nymalet væg er tør. Og du tager en våd klud og tørre den af. Så ser man, at den væg der er påmalet med den billige vægmaling, at den smitter mest af i forhold til den væg, der har fået den dyre akryl maling.

Hvad koster maling

Der findes rigtig mange forskellige typer maling, både til gulv, loft og væg osv. Og derfor er der også rigtig mange forskellige priser. Men hvis man tager udgangspunkt i den billige maling, der er lavet på kridt, og den dyre der er lavet på akryl, så kan prisen sagtens svinge med 100kr pr liter.

Så mit råd er, at finde en shop på nettet man har tillid til, og når man finder den, så kan man tage varenummeret, og så tage en søgning på Google for at se, om samme vare dukker op billigere et andet sted.

Nogen gange kan det dog godt betale sig, at give lidt ekstra for malingen. Hvis det er et sted, hvor service er i højsædet, og hvor shoppen har været på marked i mange år. Til forskel fra en shop der er ny, og som måske går konkurs efter nogle år, og så mister man sin reklamationsret. Det er dog nok ikke det store problem med maling, da man tit ikke har brug for, at få dette byttet malingen efter lang tid. Og slet ikke når malingen er malet på væggen 🙂

Er maling giftig

Det korte svar er ja.

Og derfor er der også, nogle ting du skal kigge efter og være opmærksomme på, inden du køber din nye maling.

Når du har malet dit loft, gulv eller væg, så kan malingen stå og afdampe problematiske kemikalier i op til flere uger, efter du måske har malet stuen. Og derfor skal du kende koderne MAL-koder samt VOC-indholds koder.

Selve MAL koden fortæller dig, hvor giftig malingen er at indånde, og hvor farligt det er at få denne på huden. Og derfor er det vigtigt, at finde maling med den laveste MAL-kode, hvor 00-1 er den laveste.

Den anden kode man skal kigge efter er VOC-infhold. Og som fortæller dig lidt om, de flygtige organiske forbindelser der kan dampe af fra malingen. Og disse forbindelser kan være sundheds og miljøskadelige. Og for det ikke skal være løgn, kan de blandt andet skade ens nervesystem. Så de er ikke til at spøge med.

Så her er det også vigtigt, at vælge malingen med det laveste VOC indhold, hvor 0 gram per liter er det laveste.

Held og lykke med indkøb af den nye maling!