HavenTing til haven

Shelter til naturfolket – I haven eller skoven

Når man som jeg er et familie menneske, og en der elsker naturen. Så bliver man rigtig glad, når der er blevet opført, så mange shelters rundt omkring i Danmark. Da det gør det muligt for os der elsker naturen, at komme ud i den, og sove med “den” om natten.

Shelters er en genial opfindelse der gør, man er tæt på naturen. Men alligevel bliver man lige løftet lidt op over jorden, og kommer væk fra det værste kryb, som konen og børnene måske ikke er så vilde med (ja sikkert heller ikke mange mænd).

Er du i tvivl om, hvad shelters er for en størrelse, så læs med herunder.

Hvad er shelter

Shelters er lidt ligesom et “halvtag”. Hvor gulvet er ca. oppe i en halv meters højde. Og så er der 3 lukkede sider. En lukket side bagtil, og så er der lukket af i hver side. Og så er det den forreste del der er åben, ud til naturen hvor man derigennem kan tage alle sanseindtrykkene ind, når man lægger og nyder det under soveposen, og føler man er rigtig tæt på naturen.

Hvor finder man shelters

Shelsters er blevet meget populære. Ja så populære, at folk er begyndt at bygge disse ude i deres haver. Men ellers findes de overalt i de danske skove.

Det der er blevet rigtig ind lige for tiden er, at man får lavet et shelter i haven, og så tilbyder man gratis overnatning, via sociale fællesskaber som f.eks. facebook.

Og når familien Jensen så er på cykeltur. Og økonomien ikke er det vilde. Eller de bare er vilde med naturen. Og også gerne vil føle en vis form for sikkerhed. Ja så kan de booke en soveplads i folks baghave, da de har pladsen ved hjælp af deres nye shelters.

Praktiske ting ved overnatning

Jeg har før sovet i shelters, og jeg kan lige så godt sige det med det samme. Det er Rigtig fedt, men man skal dog lige huske et par småting, for at få den perfekte oplevelse.

Las os antage, du skal sove i shelters i haven (det kunne også være i skoven). Så er der lige et par småting, jeg synes er et must at have, for at oplevelsen bliver fuldendt,

 • Et myggenet som du kan købe her:
  https://www.naturmand.dk/shop/36-myggenet
 • En rigtig varm sovepose, og gerne en der er sammensat med en luftmadras (kommer lidt an på hvor magelig man er).
 • Lidt værktøj af den type, som rigtige naturmennesker bruger. Og der vil jeg i sært pege på, et rigtig smart stykke natur værktøj.
  For det er sådan, at når man sove i shelters, så er det tit, man også skal lave lidt mad hen over et bål. Eller man bare vil have lidt aften hygge.
  Og hvis man så som jeg ikke er ryger, ja så står man i det dilemma, at man ikke har nogle tændstikker til at tænde bålet. Ellers har der lige været en byge, og så er de blevet våde osv.  Og for at undgå dette, så kan man købe en gerber bear grylls compact fire starter ildstål, som du kan finde her på siden:
  https://www.naturmand.dk/shop/38-gerber. Og så er man sikker på man nok skal få lavet noget ild til sit bål.

Her til sidst er der ikke andet at sige. Kan du nu have en rigtig god og hyggelig overnatning derude i naturen i den perfekte overnatningsform, Shelters!