I husetInde i huset

Spar miljøet og skift til LED pærer

Nu er tiden kommet til, at jeg vil have skiftet alle pærerne ud i mit hjem til LED pærer. Ja væk med glødepæren og halogenpærer. Og ind med nogle miljøvenlige, og billige led pærer i stedet. Ja og også i mit værksted, vil jeg have et LED rør op i stedet.

Jeg var så heldig, at finde Alt i belysning på lyskilderdirekte.dk

Til dem der er i tvivl om, hvad LED er for en størrelse. Så har jeg lavet et par underoverskrifter herunder.

Hvad er led lys

Hvis man ser på selve forkortelsen af LED. Så står dette for Lys Emitterende Diode. Og det er en betegnelse man bruger, for en elektronisk komponent, som udsender et synligt eller infrarødt lys, når der sendes elektricitet igennem.

Sådan i store træk kan man sige, at LED lys bruger ca. 80% mindre energi end almindelige glødelamper. Og de fleste kan lyse i over 20 år. Så er du også en “klimatosse” som jeg. Så er det grund nok til at skifte.

Nogle af de mest almindelige LED pærer er G9 pærer samt e27 pærer.

2 af de åbenlyse årsager til man bør skifte er:

  • En LED pærer har en Meget lang levetid. Ja nogle helt op til 50 år!
  • Endnu et plus ved en LED pære er. At denne har et Meget lavt energiforbrug! Ja nogle af dem er helt oppe i en energiklasse A++

Kan det betale sig med en led pære?

Det vil jeg bestemt mene det kan. Ja jeg kender jo selvfølgelig ikke effekten af, at jeg selv skifter alle mine pærer til LED nu. Men jeg har set programmer, hvor de var rundt på firma besøg. Og hvor man kiggede på deres lys installationer. Og hvor man valgte, at sætte nogle mere miljøvenlige, samt LED pærer i deres udtag rundt omkring i firmaet. Og så lavede de nogle beregninger i forhold til, hvor mange penge de kunne spare om året. Og det var ikke småpenge de kunne spare, bare ved at skifte til LED pærer i firmaet.

Jeg ved da godt, at jeg ikke kommer til at spare det samme, som disse firmaer sparede. Men der er ingen tvivl om, at der er mange penge at spare pr år, ved at lave denne manøvre. Og så bliver det jo ikke dårligere af, man også gør en indsats for miljøet, som vi alle jo gerne vil have mange år endnu. Og vi vil jo også gerne have, at vores børn får en klode der er behagelig at bo på i fremtiden.

Så ja, hvad venter du på? Kan du så få skiftet de pærer ud til LED pærer 🙂