På huset

Find hjælp til beregning af pris på nyt tag

Alle der skal have et nyt tag, har brug for at kende nogle priser, inden de sætter projektet i gang. Så hvis du vil gøre det let for dig selv, så gå til https://www.compara.dk, hvor du har mulighed for, at udregne en god og fornuftig pris på dit nye tag.

Når man skal købe et nyt tag, som er en stor og dyr post. Så kan det igangsætte en masse tanker. Og nogle af disse tanker kan være, nogle af dem som jeg beskriver herunder, som f.eks. kan man få håndværkerfradrag, når man skal have nyt tag? Eller kan det betale sig, at købe et nyt tag med solceller. Og i så fald, hvad skal jeg så gøre nu?

Er der håndværkerfradrag for nyt tag

Du kan ikke få håndværkerfradrag på selve taget. Men du kan opnå fradrag til isolering af taget (som heller ikke er helt billigt).
Selve fradraget er ikke fradrag på materialer, men fradrag på selve arbejdslønnen. Og håndværksydelser giver fradrag på op til 12.200 kr. pr. person i 2019.

Nyt tag med solceller

Hvis man alligevel har tænkt sig, at købe et nyt tag. Så synes jeg, det helt sikkert er værd at overveje, om man ikke skal vælge et tag med solceller. Da det vil give en værdistigning på huset. Og den mer pris man giver, for et solcelle tag er tjent hjem på 8-10 år. Og derefter er det overskud lige ned i lommen.

Hvad koster solcelletag – Få tilbud på solcelleanlæg:

Er du så rigtig smart, så kan man også investere i et husstandsbatteri, og det har denne effekt, at når det er nat og solen er gået ned. Så kan du jo ikke få strøm igennem dine solceller. Men hvis du køber et husstandsbatteri, så kan overskudsstrømmen fra dagen igennem genbruges om natten.

Det vil sige, det strøm der er for meget om dagen gemmes på batteriet, som så bliver brugt derfra om aften og natten, hvor solen ikke er fremme. Ja se det er smart og billigere i længden.

Nyt tag hvad gør jeg nu?

Men der er ingen tvivl om, at når man skal bruge, så mange penge på en post, som et nyt tag er. Så skal man kigge sig rigtig godt for. Og derfor vil jeg også råde dig til, at få fat i nogle professionelle, som f.eks. dem jeg linkede til øverst oppe. Ja tag fat i dem og spørg dem, hvad koster et nyt tag. Og de kan helt sikkert give dig et svar på dette.

Husk også at spørge dem, hvilket tag der ville være klogest at få lagt (hvis du da ikke allerede ved hvad du vil have).

Og det er også vigtigt at forhøre sig i forhold til, hvor lang tid levealderen er på de forskellige typer tag. Og selvfølgelig prisen for de forskellige typer. Og så ville jeg selv, spørge nysgerrigt ind til et soltag samt husstandsbatteri. Da grøn energi er fremtiden. Og teknologien bliver bedre og bedre, og det er helt sikkert en rigtig god og fremtidssikret investering værd.