I husetLidt af hvert

Drømmen om ønskebørnene og eventyrhuset

Sidder du allerede i dit drømmehus? Er det indrettet til perfektion og er lige præcis det, du har drømt om? Og alligevel mangler der noget? De fleste par vil før eller siden gerne stifte familie og gå fra at være to til flere. Nogle får ønskebørnene i første forsøg, mens andre skal have hjælp fra en fertilitetsklinik til få drømmen til at gå i opfyldelse.

Fertilitetsklinik

I dagens Danmark får rekordmange par hjælp til at få ønskebørnene. Det er triste tal, og det kan være ekstremt hård for de par, der er nødt til at søge til en fertilitetsklinik for at få hjælp. Faktisk viser en undersøgelse fra Rigshospitalet, at mellem 16 og 26 % af alle dem, der ønsker børn, har problemer med at få dem.

Det er særligt sammenhængen mellem alder og evnen til at få børn, der spiller ind i statistikken, for vi bliver ældre og ældre, før vi går i gang med at få børn. Det skyldes særligt, at der er stort fokus på karriere og at udleve sine drømme, og dermed bliver børneplanerne skubbet for langt ud i fremtiden, indtil de når et punkt, hvor det bliver rigtigt svært. Et punkt, hvor det typisk kun er en fertilitetsklinik, der kan hjælpe. Og så er det desværre ikke engang sikkert, at fertilitetsklinikken kan hjælpe.

I Danmark bliver cirka hvert 12. barn til gennem en fertilitetsklinik. Du kan læse mere på www.ivf-syd.dk

Hvordan håndterer du besøgene på fertilitetsklinikken?

Det er en ekstremt hård proces at være i fertilitetsbehandling, og det slider både mentalt og fysisk. Det kan være svært at fokusere på noget som helst andet end netop den behandling, du sidder midt i – og den fylder da også ganske godt i hverdagen rent praktisk.

Det er derfor vigtigt, at du sørger for at fylde dine dage med andet og dejligt indhold, så du også får flyttet fokus over på noget andet. Sørg også for at du får skabt dit helt eget lille hjørne, krog eller rum derhjemme, hvor du kan få lov til at være alene med dine tanker, og hvor der er rum og plads til, at du kan stresse helt af.

Din krop har nemlig heller ikke godt af at stresse, når du er i et fertilitetsforløb, og stress kan desværre tilmed forværre sandsynligheden for at blive gravid. Derfor er det vigtigt, at du prioriterer at få stresset af, og ambitionerne herom er nemmere at indfri, hvis du skaber rum derhjemme for det.

Lav et rum kun til afstresning

Der er ingen, der bestemmer, hvad der skal være i dit rum, din krog eller dit hjørne. Det skal blot være ting, som gør dig glad, og som du ved kan få dig ned i gear. Indret dig hyggeligt med hordevis af store, bløde puder og tæpper og indret dig således, at du både kan sidde og ligge. Hav både bøger, magasiner og snacks liggende fast i hjørnet, så du kan forkæle dig selv en smule.

Hav eventuelt også en lille højtaler stående, så du kan lytte til rolig musik eller blide meditationer, så du kommer ned i gear og får slappet af.