Lidt af hvertPå huset

Er hus og have vinterklar?

De danske vintre er ikke verdens hårdeste. Men mere eller mindre 6 måneder med fugt og 4 måneders med frost om natten og tøvejr om dagen slider på alt. Også på dit hus og din have. Det er derfor vigtigt at have både hus og have vinterklar. En god forberedelse på den lange periode med fugt, frost og fravær af solskin, er altid en god investering.

For havens velkomne, er det først og fremmest havemøblerne der har brug for omsorg. Frost er ikke et problem for hverken træ- eller plastikmøbler, så længe møblerne er og står tørre. Hvis de er våde, kan frosten medføre frostsprængninger, som det også sker for murværk. Flydende vand trænger dybt ned i de mindste sprækker. Når det fryser dannes der krystaller, der virker som kile.

At holde alt tørt er opskriften til overlevelse

Også metalmøbler skal holdes tørre. Rustfrit stål er størstedels immun overfor vinterens hærgen. Men almindeligt stål kan ruste meget hurtigt pga. kondensvand, der konstant dannes når metallet er koldere end den omgivende luft.

Bløddele, som hynder og fletværk skal altid holdes tørre. Mug og alger stortrives i fugt, og kulden vil kun bremse dem en smule.

En opvarmet garage eller kælder er det bedste opbevaringssted til havemøbler. Varmen er sådan set kun et middel til målet: at holde luften tør. Varm luft kan ikke holde på så megen fugt som kold luft, og derfor er varmen vigtig.

At bruge en affugter gør underværker, når du ikke kan opvarme lokalet. Ulempen er, at den fra tid til anden skal tømmes for kondensvand. Men den vil holde luften tør, også i lave temperaturer. Du kan også bruge en salt-affugter som ikke kræver strøm. Saltet kan du genanvende ved at tørre det i ovnen.

Husk at tjekke tagrender og nedløb

For huset er det vigtigste, at tagrenderne er fri og rene. Nedløbet bør også tjekkes. Efterårets løvfald har måske tilstoppet det, og så vil vandet holde sig i nedløbsrøret, hvor det kan fryse og gør store skader. Tagrender der løber over kan gøre husmurene våde, og så risikerer du frostsprængninger. Tøm også vandposten i haven, og sluk for vandet indendørs.

Vinteren er også en god tid til at tjekke dit golfudstyr

Det er fristende at holde sig indendørs om vinteren. Men sundt er det ikke. Så længe der ikke ligger sne, kan du spille golf på vinterbaner. Vinteren er også en god mulighed for at tjekke tid golfudstyr igennem. På golfexperten.dk kan du finde alt der er værd at vide om golfudstyr.

I webshoppen finder du godt og billigt golfudstyr som golfbolde og golftøj m.m. Hvis du har brug for noget nyt grej.  Godt golfudstyr behøver ikke koste en bondegård. Moderne materialer og industriel fremstilling giver os godt kvalitets golfudstyr til rimelige priser. Husk også at være særlig omhyggeligt med at pleje dit gode golfudstyr i de kolde måneder. Også golfudstyr har det bedst med at blive holdt tørt og rent.