Haven

Hold årets bedste havefest

Alle elsker en god havefest. Der findes en bestemt frihed i at holde sin fest i haven, for her har man virkelig tid til at være vært, uden at skulle bekymre sig om, at ens ting måske går i stykker.

Du kan også super nemt skabe den perfekte atmosfære i haven, fordi at dine træer og buske allerede giver noget hygge, men hvad kræver den perfekte havefest ellers?

Gør haven klar

Til en havefest er haven jo selvfølgelig i centrum, hvilket også betyder, at den skal se godt ud. Brug lidt tid på at slå græs og studse buskene nogle dage inden festen, så den ser vedligeholdt ud. Du kan også med fordel sørge for, at du har sidepladser nok i haven. Hvis du synes, at du mangler lidt, så kan du enten låne nogle have møbler fra en god ven, eller stille en kurv med picnictæpper frem, så dine gæster selv kan tage noget at sidde på. Du kan også gøre lidt ekstra og købe nogle gamle sofaer og stole i en genbrug, så dine gæster sidder på noget blødt i stedet for hårde plastikstole. Du vil nok blive overrasket over hvor billigt, du kan købe dem, så længe de er brugte.

Du skal også sørge for, at der er lys nok, når solen går ned. Du kan købe papirlanterner med små led lys i, som både giver farve og hygge når mørket kommer. Det ser også utrolig flot ud, når der hænger mange farvede lanterner i træerne, men hvis du ikke har lyst til at købe en masse lanterne, kan du også finde andre løsninger.

Når haven ser godt ud, skal du også selv sørge for at se godt ud. Som mand kan du blandt andet få et frisk barbering med en lækker barbersæbe og tage fint tøj på, så du er lige så flot som din have.

Sørg for at dine gæster er underholdt

Alle vil gerne have, at sine gæster er underholdt, og en havefest er rig på muligheder til underholdning. Du kan altid finde de klassiske havespil frem, så som stigegolf, kongespil og petanque. Du kan også vælge at lave forskellige mad- og vinsmagninger hvis dine gæster er lidt ældre. Du kan nemt finde en masse ost, kiks og vin frem selv og lave vinsmagning for dine gæster, men du kan også finde nogle at hyre som kommer ud og giver en smagning på fx gin.

Maden er noget af det vigtigste

Mad og havefest går hånd i hånd. Selvom du måske associerer havefest med grillen, så behøver du altså ikke grille. Grillen har den fordel, at den er hurtig, nem og kan lave mad til mange, men der er også mange andre ting, som du kan lave. Du kan finde en masse lækkert pålæg, salater og dressinger frem til et byg-selv-sandwich buffet. Du kan også vælge at bestille mad udefra. Med firmaer som Wolt, kan du bestille mad fra din yndlingsrestaurant, og få det leveret ud. Hvis du gerne vil spare penge på maden fra, kan du bruge GroomRooms Wolt rabatkode her. Du kan i hvert fald gøre din fest meget nemmere for dig selv ved at bestille maden.