På huset

Trænger huset til at blive piftet op? Få det malet!

Man skal ikke undervurdere betydningen af en klat maling. Hvis dit hus trænger til at blive ”piftet op”, kan det nemlig være en god idé at overveje at få det malet. Det vil gøre rigtig meget for indtrykket af huset ved at få det til at fremstå knivskarpt.

Nedenfor kan du læse mere om, hvordan processen kan gribes an. Der er ligeledes gode råd til at finde en dygtig maler til de bedst mulige priser.

Gør det selv eller få professionel hjælp

Malerarbejde er et af de områder inden for håndværksfaget som flest mennesker tør kaste sig ud i, uden forudgående kendskab til faget. Det virker overskueligt og ligetil, samt det er nemt at overskue hvor man skal starte og hvor man skal slutte. Er du håndværksmæssigt anlagt kan du sikkert også sagtens male dit hus uden problemer. Mange ender dog desværre med et utilfredsstillende resultat eller med at starte på en for uoverkommelig opgave. Hvis du er bange for at dette vil være tilfældet for dig, er det måske bedre at investering i en rigtig uddannet maler, der kan komme med maling og udføre arbejdet til en given pris.

Vælg de rigtige materialer og farver

Maling er ikke bare maling, og det kan derfor godt betale sig at investere i nogle ordentlige materialer. Ofte kommer det bag på folk hvor dyr maling i virkeligheden er og ender med at købe noget billigt af slagsen, men ende op med et resultat der ikke dækker og skal males flere gange, hvilket betyder mere maling samt risiko for at prisen alligevel bliver det samme end den dyre maling, eller måske endda højere. For professionelle råd og vejledning kan det betale sig at gå til en farvehandler som Beck & Jørgensen. Her vil de kunne vejlede omkring produkter og materialer. Beck & Jørgensen har ikke alene maling, men også tilhørende produkter som filt, væv, pensler, afdækningsplast- og tape m.m. Beck & Jørgensen vil ligeledes kunne rådgive om farver og tone en farve, så den passer til en helt unik kode du ønsker.

Indhent priser på malerarbejde

Hvis du ikke selv vil male, men vil bestille en maler, vil de typisk give dig valget mellem en fast pris eller timeløn. Ofte vil arbejde på timeløn være det billigste, da samlet pris vil være dækket godt ind i forhold til usikkerhedsmargen der måtte være. Samlet pris kan dog være anvendeligt, for at have en sikkerhed i hvad beløbet bliver og vide hvad du har at regne med. For samlet priser kan det godt betale sig at kontakte fx 3 forskellige malermestre og indhente tilbud, som du så kan holde op imod hinanden for at finde det billigste. Her kan der være mange penge at spare.

Ofte kan der være fordele ved at vælge en lokal malermester til at bistå opgaven. En lokal maler vil opretholde et godt ry og gerne i fremtiden have kunder og godt omdømme i området.