Lidt af hvert

Oprettelse af firma & cvr nummer på bilen

Hvis man som privatperson går og leger med tanker omkring, at starte sin egen virksomhed. Så er der lige et par småting, man skal sætte sig ind i, eller beslutte inden man går i gang.

 

Først og fremmest må man i Danmark tjene 50.000kr om året, uden at være moms registreret. Og det vil sige, du kan tjene 50.000kr uden at have et CVR nummer.

Så det du skal beslutte er, kan du sælge det du vil sælge uden at have et CVR nummer. For mange leverandører vil ikke handle med en, hvis man ikke har et CVR nummer. Da de så ikke kan trække momsen fra.

Men hvis du nu har tænkt dig at sælge fuglehuse, som du selv bygger af træet, du får du ude fra din egen skov. Ja så er det måske ikke nødvendigt for dig, at handle materialer ind ved en leverandør. Og derfor heller ikke nødvendigt for dig, at kunne trække momsen fra. Så handler det mere om, at du skal forudse, om du kommer til at tjene mere end de 50.000kr om året. Og i værste fald, får du bare lavet en CVR nummer senere på året, hvis du kan se du kommer til at tjene mere end de 50.000kr.

Hvis du allerede nu ved du har brug for et CVR nummer, så lad os lige gennemgå hvad sådan et CVR nummer er for en størrelse.

Hvad er cvr nummer

Man kan sige, at et CVR nummer er lidt lige som vi alle sammen har et personnummer. Og der er ikke 2 personer med samme nummer. Og sådan er det også med CVR nummer. At der er ikke 2 firmaer med samme nummer. Og man har så et registre, hvor man kan slå nummeret op, og finde frem til hvilken firma det handler om. Og også hvem der står for og ejer firmaet.

Hvem kan få et cvr nummer

Det kræver et dansk cpr nummer for at kunne oprette en cvr nummer. Og er du mellem 15 – 18 år, skal det være dine forældre eller din værge, der skal stå for det. Og unge under 15 år, kan ikke få et cvr nummer.

Hvad koster cvr nummer

Det kan man sige nemt og enkelt. For det er gratis i Danmark, at oprette og have et cvr nummer. Ja det vil sige, der er ikke nogen årlige omkostninger ved at have et cvr nummer.

Hvor skal cvr nr sidde på bilen

I Danmark er der regler om, at man skal have CVR på bilen når man bruger denne som firmabil. Og reglerne siger, du skal påklistre dit virksomhedsnavn + cvr-nummer på begge sider af din bil (f.eks. på fordørene). Og du skal sørge for informationerne sætter godt fast på bilen, ved brug af f.eks. klistermærker.

Så leger du med tanker omkring, at du skal have et køretøj i firmaet. Så husk der skal cvr på bil.

cvr til bil