Lidt af hvert

Hold dig rask gennem vinteren

Lige nu er det højsæson for at blive syg. De fleste går rundt og hoster lidt, mens de kæmper sig igennem hverdagens sædvanlige pligter. Netop derfor er vi alle i store risiko for at blive smittet. Og da vi ikke så godt bare kan holde os hjemme i vores dejlige hjem, følger der her nogle råd til hvad du kan gøre for at prøve at undgå at blive syg eller måske forkorte sygdomsforløbet lidt.

Få de nødvendige vitaminer

Vi har brug for at få de rette vitaminer for at kunne have et stærkt immunsystem. Men du behøver ikke kun at få disse gennem vitaminpiller. Du kan også vælge at øge dit indtag af diverse grøntsager og frugter, som indeholder en større mængde af sådanne vitaminer. For eksempel kunne det nævnes at citrusfrugter indeholder meget c-vitaminet og spinat har et højt indhold af jern.

Så gennem en varieret og sund kost, kan du hjemmefra selv hjælpe dit immunsystem til at have de bedst mulige omstændigheder for at kunne nedbryde den næste forkølelse.

Søvn styrker også

Noget andet som også er rigtig vigtigt for at vores immunsystem kan virke optimalt, er at vi får nok med søvn. Normalt set vil man sige at man skal gå efter at få omkring 7 timer pr nat. Derfor er det en god ide hvis man tænker over dette i forhold til hvornår man går i seng om aftenen. Sådan at hvis man har et arbejde der kræver at man står tidligt op, også går tilsvarende tidligere i seng.

Nogle gange er man dog uheldig i den forstand at på trods af at man går i seng i ordentlig tid, så man kan sine tiltrængte 7 timer. Alligevel ikke formår at sove ordentlig i denne tidsperiode. Det kan blandt andet skyldes at der er for meget larm omkring. Hvorvidt det er en larmende vej, støjende naboer eller en partner som snorker, så kan denne form for støj virke meget forstyrrende. Hvilket resultere i at man får afbrudt sin søvn mange gange i løbet af natten.

Det er sjældent muligt at ændre så meget ved ens hjem for at mindske støjen omkring sig. Selvfølgelig kan man vælge at isolerer bedre eller flytte, men det er sjældent at man tyer til så drastiske metoder. Og er det manden ved siden af der er problemet, ja så skifter man nok heller ikke bare ham ud.

Heldigvis findes der andre løsninger. Her er det rigtig godt med nogle gode ørepropper til søvn. Så vælger du at ørepropper sove kan du blokerer rigtig meget af støjen omkring dig og få en langt bedre nats søvn. Så måske du skulle overveje at finde dig nogle sovepropper af høj kvalitet.