I husetInde i huset

Indret dit hjem med dansk design

Når det kommer til møbler og interiør, så har dansk design i mange år stået højt på listen hos bolighuse rundt omkring i verden. Der er noget helt særligt over dansk design, og det er ikke kun herhjemme vi synes det.  

Man kan nok ikke komme udenom, at nogle af de danskere, som har sørget for at få Danmark på verdenskortet i møbelindustrien, er Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Arne Jacobsen og Finn Juhl. Med deres designklassikere har de formået at give dansk design et ry og omdømme, som har gjort at dansk design den dag i dag stadig er enormt eftertragtet.

Et tidløst hjem

Tidløse klassikere såsom ægget af Arne Jacobsen eller Hans J. Wegners Y-stole står højt på mange danskeres ønskeliste. Rigtig mange mennesker går meget op i boligindretning, og med de sociale medier som inspirationskilde er indretning også blevet et felt, hvor man kan spare og lade sig inspirere af hinanden. De sociale medier er inspirationskilde for mange, som går meget op i indretning. Med de sociale medier har personlig stil i indretningen også vundet væsentligt større indpas, og det gælder ikke længere om at have så stilrent og minimalistisk hjem som muligt, men snarere et varmt og personligt hjem, der afspejler de personer, der lever i det.

På trods af at personlig stil har vundet stort indpas i den danske indretningsstil, så er der trods alt én ting der går igen; Tidløse klassikere. Uanset om man indretter sit hjem i en minimalistisk stil eller i en overflod af nips-ting og loppefund, så er der nogle møbler, som synes at kunne passe ind i alle hjem, og det selvfølgelig de gamle klassikere.

Klassikerne bliver naturligvis kaldt klassikere af en årsag, og en af grundene til det er, at de aldrig går af mode, de er tværtimod tidløse i deres design. Heldigvis behøver man ikke at sætte et utal af overvågningsalarmer til på Den Blå Avis eller Lauritz for at få fat i de gamle klassikere, mange af de kendte klassikere bliver nemlig produceret af danske møbelproducenter den dag i dag.

Det er ikke kun gamle klassikere, som er eftertragtet. Nyligt dansk design har også vundet stort indpas i den skandinaviske designtradition.

En hård tid for de danske møbelproducenter

Den danske møbelproduktionsbranche producerer et stort udvalg af de kendte klassikere fra bl.a. Arne Jacobsen og Hans J. Wegner. Selvom deres design og dansk design generelt er eftertragtet, så har den danske møbel- og træproduktion været hårdt ramt som følge af finanskrisen.

Finanskrisen gik hårdt ud over den danske møbelproduktion, som de sidste 10 år har været under et enormt pres, som følge af finanskrisen. Heldigvis synes det at være ved at vende for den danske møbel- og træindustri.

Den danske møbel- og træindustri vil som følge af denne positive udvikling satse endnu mere på online-salg, hvilket vil gøre det lettere for danskere men også for folk fra hele verden at købe dansk design. Hvis du interesserer dig for møbelindustrien, så kan du læse meget mere om denne udvikling her.