Lidt af hvert

Tips og tricks til den nylige husejer

Det er en helt særlig følelse, der rammer en, når man træder ind i sit nye hus. Som førstegangskøber er følelsen af at stå med nøglerne til ens nye hjem i hånden helt ubeskrivelig.

Siden købsaftalen har man gået og drømt og forestillet sig, hvordan huset skal indrettes og renoveres, så det bliver helt perfekt. Det er de færreste førstegangskøbere, der har råd til at købe deres drømmehus, første gang du skal købe hus, derfor kræver det af og til at man kaster sig ud i en større renovering, førend huset bliver helt perfekt.

Gør det selv eller professionel hjælp?

Hvis man skal renovere sit nye hjem, så er der mange, der løber ind i spørgsmålet om, om man skal gøre det selv eller få et håndværkerfirma til at gøre det for en. Det siger sig selv, at der er penge at spare, hvis man gør det selv, og derved sparer lønnen til en håndværker. Hvis man ingen erfaring har indenfor nogle af håndværksfagene, så kan det selvfølgelig være en umulig opgave selv at give sig i kast med at istandsætte. Ulempen ved at gøre det hele selv er naturligvis også, at det oftest tager længere tid, end hvis man får professionel hjælp. Derudover kræver det selvfølgelig, at man har mulighed for at lægge en masse timer i renoveringsprojektet.

Hvis du ikke har tid eller mulighed for at gøre det selv, og du stadig mangler lidt penge på kontoen til at nå i hus med dine renoveringsdrømme, så det være en god idé at undersøge, hvordan man investerer i bitcoins. Læs med her; “sådan køber man bitcoin”, hvis du gerne vil investere dine penge i en valuta med mulighed for et positivt afkast, så du kan få råd til at renovere dit nye hus.

Hvor skal man starte?

Det virker måske som et simpelt råd, men når man køber et hus, som man er ivrig efter at flytte ind i, så kan man hurtigt komme til at tage munden for fuld og sætte gang i flere projekter, end man har tid og råd til at overskue. Det første råd til dig, som er førstegangskøber, og som gerne vil istandsætte dit nye hus er at prioritere dine indretningsdrømme.

For langt de fleste ender et istandsættelsesprojekt oftest med at blive dyrere end man havde regnet med, derfor er det en rigtig god idé at starte med dét, som man vægter højest at få renoveret. Derudover er det en fordel, at man ikke sætter gang i projektet spredt ud over hele huset, medmindre man selvfølgelig har et andet sted at bo, mens renoveringen står på. Det er altid en god idé, at sørge for at der er en afdeling i huset, som er beboelig og behagelig at opholde sig i, mens istandsættelsen står på. Renoveringsperioden kan være en krævende periode, hvor ens tålmodig om noget bliver sat på prøve, og derfor er det en god idé at have et sted, hvor man kan trække sig tilbage og nyde hinandens selskab uden at bekymre sig om de projekter, man er i gang med.