Inde i husetStuen

Sådan får du mest ud af Baldakiner til lamper

En baldakin, eller en roset som de også bliver kaldt, er den man bruger til at skjule sit strømudtag i loftet med. Med en baldakin kan du på den måde skjule det sted hvor lampen er monteret.

En samling af ledninger er givetvis ikke at være det smukkeste syn, så en baldakin kan være en rigtig god måde at få skjult denne samtidig med, at lave en pæn detalje i loftet.

Baldakiner i forskellige farver

Baldakiner behøver absolut ikke at være kedelige. Der findes mange forskellige former og variationer af baldakiner og rosetter som du kan bruge til, at skjule ledningsudtaget i loftet. Der laves baldakiner med både ét, to, tre, eller helt op til 10 huller. I disse huller kan du både hænge lamper eller frithængende fatninger med en dekorationspærer i. Baldakinerne laves i et væld af forskellige farver, så du har chancen for, at matche din baldakin med din lampe, ledning og resten af boligindretningen.

Rosetter til lamper

Selvom en roset eller en baldakin er genial, når du skal skjule strømudtaget i loftet, kan du også bruge den som en slags udsmykning i loftet. Her kan rosetten, udover sin funktion som ledningsskjuler, også hjælpe med at pynte og ligge det sidste præg på din lampe og give lokalet et flot, fuldendt look.

Vælg den baldakin som passer ind i dit hjem

Som tidligere nævnt, er der et hav af forskellige muligheder, når det kommer til at vælge en flot baldakin til loftet. Du kan både vælge mellem de traditionelle (sorte eller hvide) baldakiner, de vovede i farverne (lyserød, grøn osv.) eller noget midt i mellem. Det er udelukkende fantasien der sætter grænser for, hvilken slags baldakin du vælger og hvor mange lamper eller fatninger du vil hænge ned fra denne. Baldakinerne kan både være lavet af tre, metal eller plast, dog støder man ofte på de to sidstnævnte. Hvis du mangler idéer til valg af den rette baldakin, kan du blive inspireret her.

Baldakiner til flere lamper

Baldakiner med to eller flere huller til fatninger og lamper, produceres i mange forskellige farver og varianter. Dette gør det muligt at købe en baldakin eller roset som matcher de lamper man har hængende, eller bare passe ind i farvetemaet. Vælger du at hænge to eller flere lamper sammen, kan du enten hænge dem på række med hinanden, eller du kan hænge dem i en klynge, så de hænger forskudt fra hinanden.

Sådan får du mest ud af Baldakiner til lamper

For at få mest ud af dine baldakiner, skal du udnytte at de er multifunktionelle. De skjuler både strømudtaget, hvilket er deres vigtigste opgave, men de giver også dit loft et helt nyt look, hvis du bruger dem rigtigt.

Et sidste bonus tip

Et godt råd inden du køber baldakin til flere lamper er, altid at måle op, så du sikrer dig, at der er plads til alle de lamper du godt vil have hængende. Man måler altid en lampes diameter på dens bredeste punkt.