HavenTing til haven

Sådan kan både børn og voksne have det godt i haven

De fleste husejere har også en tilhørende have. Desværre er det sjældent, at den bliver brugt til meget andet end at slå græsset fra tid til anden, og det er en skam.

En have kan nemlig nemt blive hele familiens lille helle, hvor man kan nyde naturen uden nødvendigvis at skulle på skovtur eller lignende. Generelt viser det sig faktisk, at dem der gør mere ud af deres have, også er mere udenfor, og at de er mere aktive.

Gør haven smuk

Det kræver dog, som sagt, at man faktisk gør en smule ud af sin have, så man rent faktisk har lyst til at bruge tid i den. Har man børn er det selvfølgelig oplagt at udvide haven med en trampolin, et legestativ eller lignende. Både børn og voksne vil med garanti og synes, at det er sjovt med en lille grøntsagshave. Børnene vil elske at kunne se de små frø vokse for derefter at kunne spise gere egne gulerødder eller jordbær om sommeren. Dertil kommer det, at der faktisk også kan være rigtig meget god lærdom for børn i at holde en køkkenhave. På den måde er din have ikke bare en undskyldning for at komme udenfor og bevæge sig. Den er i lige så høj grad en god mulighed for at lære noget, som man bare ikke lærer i skolen eller inden døre foran fjernsynet.

Mange nyder også at pynte deres have med et par blomsterbede. Først og fremmest kan det være en helt terapeutisk proces at plante og passe sine blomster. Derudover er det også bare rare at færdes og bruge tid i haven, hvis der er noget smukt at kigge på. Mange gør det, at de, i sommermånerne, hænger en hængekøje op i haven. Så kan de ligge og læse en bog med udsigt til deres egne blomsterbede og med smukke fuglefløjt i ørerne.

Lav en terrasse med lys

En af de mest oplagte tilføjelser til haven, hvis man godt kunne tænke sig at bruge mere tid i den, er selvfølgelig en terrasse. Terrassen er nemlig der, man kan sidde i sine havemøbler og nyde sin smukke have og det gode vejr, ligesom det selvfølgelig også er stedet, hvor man kan holde grillaften med venner og familie. Terrassen kan nemt blive det oplagte samlingssted i din have, og du kan gøre den endnu bedre ved at tilføje et par havelamper. På den måde kan du nyde din terrasse og din have, selv når dagen er ved at gå på hæld.

Det handler dog om at investere i de rigtige havelamper. Havelamper findes nemlig i mange forskellige styrker og med mange forskellige udtryk. Find havelamper her til enhver smag. Du ved bedst, hvilke havelamper passer godt ind i din have. Der er dog ingen tvivl om, at et par gode havelamper kan forbedre havens æstetiske udtryk såvel som den tid, I kommer til at bruge i den.