Lidt af hvert

Når vi lukker naturen ind på flere planer

Vi elsker naturen og lukker den i højere og højere grad ind i vores hverdag. Både i hjemmet, i haven og i livets mange andre henseender.

Den Nordiske stil er den hotteste tendens, når det kommer til indretning, haven skal gerne fremstå poleret og smuk, men samtidig også gerne have elementer fra den fri og vilde natur. Vi omgiver os med natur i livet og siden 2008 har vi også kunnet gøre det i døden.

Det lyder måske dystert, men det er både smukt og fantastisk. Læs mere om naturen i huset, haven og som et sidste hvilested.

Naturen i indretningen

I dag er den minimalistiske tendens noget af det mest hotte, når det kommer til indretning og æstetik i hjemmet. Det betyder, at indretningen gerne må følge en stram linje og være så enkel og ren som muligt. Rigtig mange blander denne trend med smukke, bløde jordfarver og naturlige materialer, for at bløde det op og skabe spændende kontraster. Netop derfor er de mange, smukke træsorter i deres naturlige stand så populære. På samme måde som det, at male i smukke, mørke farver er noget, der i mange hjem understreger den minimalistiske indretning og de naturlige materialer.

Naturen i haven

Det er helt naturligt at den vilde natur sniger sig ind i selv den mest velholdte og velklippede have, men li løbet af de sidste år har vi set en stigende tendens til at naturen og de lidt mere uregerlige haver med gemmesteder og små skjulte oaser, der dukker op i det velholdte vildnis. Store kampesten, vandløb og store, ubeskårne træer fylder mere og mere i den moderne have. Det giver mulighed for at skabe en smuk og fantastisk have uden at det kræver konstant vedligeholdelse. Det er en spændende og skarp kontrast til tendensen indenfor indretning, hvor de stramme og rene linjer fylder mest. Det er en kig tilbage til den viktorianske og romantiske periode, hvor den vilde, utæmmede natur ofte var et billede på kærlighed, lidenskab og liv.

Naturen som sidste hvilested

Siden 2008 har det været lovligt at holde begravelse i skoven eller naturen som helhed. Men ikke før 2014 blev den første officielle naturbegravelsesplads åbnet. Ligesom vi vinder tilbage til den viktorianske tid i haven og kører den minimalistiske stil i hjemmet, så vil vi også have større indflydelse på, hvor vores sidste hvilested skal være. Danskerne tager i højere grad end før aktivt stilling til religion og derved også til det endelige hvilested. Det har gennem årene været en selvfølge, at vi skal begraves på kirkegården – i urne eller kiste, men nu åbner der sig flere muligheder for at tage aktivt stilling til, hvor du ønsker at tilbringe resten af evigheden. På https://skovbegravelse.nu/ kan du læse meget mere om dine muligheder for at blive stedt til hvile i Danmarks smukke natur. Det behøver ikke at være hverken sørgeligt eller traditionelt – det kan være lige, som du ønsker det, for i sidste ende har du det sidste ord.